sluiten
› Nieuws › Voorzitter en oprichter nemen afscheid
PromofilmBekijk de promofilm

Voorzitter en oprichter nemen afscheid

Cor Spek, voorzitter van de Stichting Nationaal Kamp voor Schipperskinderen heeft afgelopen weekend zijn voorzittershamer neergelegd. Spek was voorzitter van 1988 tot en met 2009.

Cor Spek was onder de indruk van het afscheid dat groots werd gevierd in De Zandkreek.
Zelf verwoordde hij het als volgt: 'De oud-voorzitter kijkt terug op een schitterende periode in zijn leven, het uitzwaaien van zaterdag past hier bij en is meer dan een gulden strik. Ook dat is Nationaal Kamp!'

Als waardering voor zijn jarenlange inzet werd de inwoner van Wijk en Aalburg benoemd tot Ere-Voorzitter. Tevens kreeg hij een bouwpakketversie van zijn zo geliefde 'Strokap'.
Zijn naam werd afgelopen zaterdag met het Nationaal Kamp Hattem vereeuwigd. Het pad tussen het amfitheater, waar Spek tientallen rollen vervulde van nar tot Mexicaan, en De Zandkreek heet voortaan 'CeeJee Spek Allee'. Geheel in stijl hing de Ere-Voorzitter zelf het naambord op.

Cor Spek zal het Nationaal Kamp Hattem zeker niet uit het oog verliezen.
Als journalist van de Binnenvaartkrant is hij bijvoorbeeld al aanwezig bij de opening van het 53e Nationaal Kamp Hattem.
In zijn afscheidsspeech roemde Spek de inzet van alle vrijwilligers en wenste hij het Nationaal Kamp Hattem nog vele jaren toe.

Ook Joop Kroon zwaaide af als Kampstaflid. Kroon was in 1957 een van de initiatiefnemers van het Kamp. Jarenlang was hij actief op allerlei vlakken en was hij de bedenker van vele verhaallijnen, thema's, speurtochten en bosspelen. In
1983 nam Joop Kroon afscheid van zijn Nationaal Kamp Hattem, maar hij keerde in 2004 terug samen met zijn vrouw Annet. In februari 2008 overleed Annet Kroon na een noodlottig ongeval.

Als dank voor zijn oneindige inzet werd Kroon afgelopen weekend 'Ere-Burger van De Zandkreek' en zal tijdens de Kampweek zal het bos voortaan 'Landgoed Kroon' gaan heten.
Ook Joop Kroon bedankte iedereen voor de jarenlange samenwerking en vriendschappen. Hij gaf de aanwezigen mee dat hij hoopt dat het Kamp nog jarenlang zal blijven bestaan.
Deze missie en visie moet uitgedragen BLIJVEN worden. Ook de komende 53 jaar...

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+