sluiten
› Nieuws › Maandag 12 juni
PromofilmBekijk de promofilm

Maandag 12 juni

Maandenlang Kampliedjes uit je hoofd leren en zingen, wekenlang dat petje op de oren en natuurlijk staat die koffer die je meeneemt al enkele dagen bol. Vandaag was het dan echt zover. Deze ochtend kwamen de bussen vanuit alle Nederlandse windstreken weer richting Hattem. Ruim 250 uiterst vrolijke kinderen staan voor een nieuwe Kampweek. En niet zomaar een Kampweek. Het is de zestigste Kampweek.


lei_9430b_512


Natuurlijk kom je niet zomaar Landgoed Molecaten op. De Bosplisie houdt alle kinderen bij de poort tegen, maar gelukkig hebben ze van molenaarsknecht Bart Boursin 'Doorlopers' gekregen. Hiermee mogen ze toch naar hun Kampementjes en kunnen ze beginnen met het opzetten van de tenten, het knopen van de keukens en natuurlijk het maken van plezier. Dat laatste lukt uitstekend. Joris uit groep 7 heeft er in elk geval zin in. Hij is druk zijn tent aan het opzetten, maar zegt wel dat hij het een beetje spannend vindt om er in te gaan slapen. Natuurlijk voegt hij er wel snel aan toe dat 'hij echt niet bang is.' 


lei_9432b_512


Voor je het weet zijn de Kampementen van alle deelnemende plaatsen ingericht en zitten we met z'n allen gezellig in het Amfitheater. Daar worden gezellig liedjes gezongen, krijgen de nog altijd enthousiaste kinderen de huishoudelijke mededelingen en gaan we traditioneel weer een uur terug in de tijd. Langzaam maar zeker werken we toe naar het moment waar iedereen zo naar uit heeft gekeken. Zou hij er al zijn? Is hij al in het bos? Soraya, een meisje uit groep 8, denkt dat ze hem al gezien heeft. Al weet ze het niet helemaal zeker. 


Niet veel later heeft iedereen hem gezien. Want tijdens het Kampspel komt hij onder luid applaus het podium oplopen. We hebben natuurlijk over Jochem van Gelder, die speciaal voor ons naar Hattem is gekomen om het Kamp van het jubileumjaar te openen. In de rol van Jochem van Gelderland geeft hij met een hamer een flinke klap op een molshoop en geeft daarvoor het startsein voor vlaggen, vuurwerk en feestmuziek. Het zestigste Nationaal Kamp Hattem is officieel geopend.


lei_9710b_512


'Jochem, mogen wij je handtekening.' Drie meisjes uit Lemmer staan te dringen voor de poort van het Amfitheater. Gelukkig stelt Jochem ze gerust. Alle kinderen krijgen de kans op een handtekening of misschien zelfs een foto als hij door de kampementen loopt. 


Als de kinderen bijgekomen zijn van het spektakel en rustig gegeten en de afwas gedaan hebben volgt er nog een avondtocht. De kinderen zitten nog vol energie en brengen het er goed van af. De eerste kilometers zitten in de benen en er zullen nog veel volgen. Daarna worden er in het Amfitheater prijzen uitgereikt en natuurlijk wordt er weer gezongen. Maar ook aan een mooie eerste Kampdag komt een eind en voor je het weet zingen we het dagsluitingslied.De kinderen gaan naar de tent en bereiden zich voor op de eerste nacht in de slaapzak. Morgen weer een nieuwe dag.

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+