sluiten
› Nieuws › Dinsdag 13 juni
PromofilmBekijk de promofilm

Dinsdag 13 juni

De dinsdag. De tweede Kampdag alweer en tevens ook de eerste volledige Kampdag van de Kampweek. De kinderen beginnen vol goede moed aan een dag die uiteraard weer zal zit met de meest leuke dingen.


Als het ontbijt achter de kiezen is wordt er natuurlijk eerst gezongen en even naar het Kampspel gekeken. Daarna gaan de kinderen op zoek naar de belangrijke gouden molensteen. Want deze mag natuurlijk niet in handen komen van de gemene Ludwig en Louise. De zoektocht leidt de kinderen onder anderen langs een klimmuur, petfles schieten en een echte boogschietbaan. Een van de kinderen vertelde trots 'Ik heb raak geschoten en dat leverde wel negen punten op'.


lei_9849b_512


lei_9867b_512


lei_9853b_512


De activiteiten zijn extra leuk, want het blijft de hele dag droog en de zon laat zich ook regelmatig zien. Het zorgt voor lachende gezichten bij iedereen. Dat is ook belangrijk, want de activiteiten vullen de volledige dag tot aan het avondeten. En ook het avondeten is deze keer specialer dan alle andere keren, want de kinderen eten vandaag niet alleen met hun mentoren, maar bij alle groepjes schuift er ook een Kampwacht of Kampstaflid aan. En die willen natuurlijk wel even weten of de kinderen wel lekker kunnen koken. ' Ja hoor', zegt Merel uit Wemeldinge. ' Thuis kook ik ook weleens.' En het moet gezegd dat de kinderen een heerlijke maaltijd verzorgen dat bestaat uit broccoli, aardappeltjes en vlees.


lei_9899b_512


Na het eten volgt natuurlijk de afwas en het opruimen, maar daarna snelt iedereen weer naar het Amfitheater. Vanavond hebben we namelijk de Kampvuurnummers. De avond dat elke plaats op het podium mag om een stuk toneel te spelen. Sommige plaatsen kiezen voor een liedje, anderen gaan voor een volksdansje en weer anderen besluiten een echt toneelstuk op te voeren. Iedereen kan natuurlijk rekenen op een hard en gemeend applaus.


Hoewel de ogen langzaam dicht beginnen te zakken volgt er nog een klein stukje Kampspel. Het is bijzonder spannend, want hoewel de goedwillende kinderen de molensteen hebben gevonden is hij toch middels een list in de handen van Ludwig en Louise gekomen. Gelukkig trapt de molen niet in de fratsen van deze twee. Door middel van lichtflitsen en het spugen van meel geeft de molen aan dat hij de gouden molensteen niet accepteert. Het blijft dus nog even spannend.


En dan is het toch echt tijd om de slaapzak op te zoeken. De tweede dag mag dan ten einde zijn, er volgt morgen weer een derde dag. Die ongetwijfeld weer vol spanning, gezelligheid en spektakel zit. 

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+