sluiten
› Nieuws › Donderdag 7 juni
PromofilmBekijk de promofilm

Donderdag 7 juni

Oef! Vanochtend ging de toeter zoals alle andere ochtenden, maar elke dag wordt het toch een beetje zwaarder natuurlijk om uit je tentje te kruipen. Tenminste, dat is wat je zou denken na al enkele dagen volop meedoen aan het Nationaal Kamp. Niets bleek minder waar als we vanochtend bijna driehonderd vrolijke gezichten door het bos zien bewegen. Het is vandaag sportdag!


Natuurlijk hoopten we enorm op mooi weer in deze week en je kan inmiddels rustig zeggen dat we op onze wenken zijn bediend. Het weer is ons zelfs zo gunstig gezind dat we het programma op de sportdag hebben moeten inkorten. We willen natuurlijk niet dat de deelnemende kinderen met 30 graden op een open sportveld een middag lang gas moeten geven. En kwamen de MaoriSpelen in de ochtend te vervangen en begonnen we op de velden van V.V. Hattem direct aan de estafette. Enthousiaste kinderen schreeuwden hun groepsgenootjes over de finish en wie weet hebben we vandaag de eerste serieuze wedstrijd van een nieuwe Churandy Martina of Daphne Schippers wel gezien. 


temp_512


Natuurlijk was er gedacht aan extra water, bouillon en hield de EHBO de situatie voortdurend goed in de gaten. Met die veilige gedachte in ons achterhoofd gingen we natuurlijk verder met de teamsporten. We hadden onder meer en wederom Frisbee, Flagball, Slagbal en natuurlijk het nooit weg te denken Voetbal. Ook deze sportdag kende natuurlijk mooie winnaars en het is altijd sneu dat dit automatisch verliezers met zich meebrengt, maar het plezier was vandaag ook de sportvelden weer duidelijk aanwezig.


temp_2_512


Waar de sportvelden weliswaar te warm waren voor het oorspronkelijke middagprogramma bood de luwte van de bomen in het bos wel de gelegenheid om nog een leuke activiteit te organiseren. In de kampementen kregen de groepjes kleine opdrachtjes, waarmee natuurlijk broodnodige punten voor het eindklassement verdiend konden worden.


Ook van het eten werd een feestje gemaakt die uitstekend bij de weersomstandigheden paste. Een echte Hangi (ofwel een Nieuw-Zeelandse Barbecue) voorzag van iedereen van een heerlijke maaltijd en u weet het allemaal: Daar waar de Barbecue aangaat is het gezellig.


temp_1_512


In het avondprogramma was er een ware loterij georganiseerd. Geluksvogels wonnen prijzen die echt uit Nieuw-Zeeland kwamen, een slagroomtaart of een echt Themashirt van het huidige Kampjaar. En de loterij was tevens onderdeel van het dagelijkse toneelspel. Miss'Teek en Yolo-Yolo wonnen door een list van Medicano, die inmiddels partij gekozen heeft voor de Maorivrienden, een valse Staf der Voorspoed, Tooi der Wijsheid en Mantel der Liefde. Morgen denken ze dat ze de Totem van de Macht kunnen vinden en koning kunnen worden, maar dat lukt natuurlijk nooit met spullen die nep zijn.


Wordt vervolgd. Morgen. In Sanda Kroku.

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+