sluiten
› Nieuws › Slimme kinderen in Hattime!
PromofilmBekijk de promofilm

Slimme kinderen in Hattime!

Lottovic, Totovic en Mr. Merchant dachten dus weg te komen door te vluchten in de tijdmachine. Maar dat lieten de kinderen van Hattime niet op zich zitten. In een ochtendspel kwamen zij er achter waar de boeven zich schuilhielden en omdat de tijdmachine weer hersteld was, kon Monseigneur Pendule ze dan ook direct terug naar Hattime sturen. Daar had Orloge een mooi plannetje bedacht: Een grote fruitautomaat werd neergezet en de boeven kwamen er op af. Nadat ze eerst blij waren gemaakt met een aantal nepmunten kregen ze vervolgens de volle laag. Eerst werden ze "gedoucht" met een vies goedje en vervolgens kwam er ruim 800 (!) liter water over de badguys heen. Radmar zat bovenin de klok en bediende deze als een ware kraanmachinist. Net goed! Door de geheimzinnige diamant van Radmar werden de boeven de tijdmachine in gestuurd. Terug naar de Middeleeuwen. Want daar had men ook nog een appeltje te schillen met Lottovic, Totovic en Mr. Merchant.Pendule, Orloge en de kinderen namen afscheid van hun vriend Radmar en daarna was het echt gedaan. De kinderen werden bedankt voor hun hulp van de afgelopen week. Dankzij de kinderen kwam alles toch nog in orde! Een mooie week werd 's middags afgesloten in het Amfitheater. Daar reikte voorzitter Adri Paauwe het Ornament (het groepje met het mooiste Kampement, kleding en kampkeuken) uit aan De Chi's uit Wemeldinge. De spannende strijd om het Wisselschild (het groepje dat deze week net iets beter samenwerkte, net iets slimmer was tijdens puzzelspelletjes) uit aan De Legendarische Piraten uit Terneuzen (Oude Vaart A).


Vol trots kwamen de Legendarische Piraten hun prijs in ontvangst nemen op het podium, toegejuicht door bijna 300 kinderen, ruim 70 mentoren en ruim 50 Kampstafleden en Kampwachtleden. Mentrix Marlot Jansen van De Legendarische Piraten glom van trots: "Dit is mijn eerste jaar als Mentor en dan al direct deze prijs winnen. Dat maakt deze bijzondere week nog mooier dan dat hij al was. Fantastisch!"


De lange stoet van kinderen vertrok vervolgens richting bussenveld, de winnaars werden gedragen op de schouders van Kampwachten. Daar stonden de bussen al te wachten om de kinderen weer veilig naar huis te brengen. Het "OOOH Nationaal Kamp" klonk vervolgens totdat de laatste bus het bos had verlaten? Terwijl de kinderen in de bus zaten zorgden de Kampstaf en Kampwachten er voor dat alle spullen weer opgeruimd werden. Het decor werd afgebroken en binnen een paar uur leek het alsof er nooit iemand in het bos was geweest. Knap hoor!Een bijzondere week zit er op. Het 55e Nationaal Kamp Hattem mag een geslaagde week worden genoemd. Want waar ga je terug in de tijd, kun je genieten van een vuurshow, ontmoet je Wouter Vink, mag je boogschieten, kook je op een potje in het bos, slaap je met je vrienden in tenten, speel je spelletjes met kinderen uit heel Nederland en zing je kampliedjes uit volle borst mee in een echt Amfitheater? In Hattem. Tijdens het Nationaal Kamp Hattem, een Unieke Schoolwerkweek! Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen met uw school. En mocht u nog niet overtuigd zijn van de meerwaarde van het Nationaal Kamp Hattem? Mail of bel gerust. Wij leggen u het graag uit!


(De uitslag en de foto's zullen binnenkort op de website verschijnen. Eventjes geduld aub)

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+