sluiten
› Nieuws › Woensdag 5 juni 2013
PromofilmBekijk de promofilm

Woensdag 5 juni 2013


De spanning stijgt…


De derde Kampdag is aangebroken. Het is goed wakker worden in Hatemo. Het zonnetje schijnt en de kinderen beginnen de dag met 'een stevig potje gangnam-ochtendgymnastiek'. De slaperige kopjes veranderen in strijdbare dappere pizzabakkers.


wo1_kopie


Tijdens de ochtendactiviteiten doen de kinderen divers bodemonderzoek op Sicilië. Zo maken ze een echte seismograaf, meten ze de PH waarde van de grond en zoeken ze uit hoe het komt dat de temperatuur steeds stijgt.


Natuurlijk! De mini-Etna! Team decor heeft gezorgd voor een schitterende mini-Etna in de Leemkule en na de middagactiviteiten (wat ziet het er weer fantastisch uit. Een kabelbaan, touwbrug, bandenglijbaan, alles is aanwezig) barst de mini-Etna uit. De Scorriemorries worden bedolven onder de watva (water lava) en de kinderen kunnen hun lol niet op.


wo2_kopie


Pepe en de kinderen proberen de boeven te pakken te nemen, maar ze weten te ontkomen. Behalve Capo Emilio. Mooi zo. Die hebben we alvast!


’s Avonds is het gezellig druk op de markt van het 56e Nationaal Kamp Hattem. De gasten doen mee aan allerlei activiteiten en ook voor een hapje en een drankje is gezorgd. Na afloop van de markt neemt iedereen plaats in het Amfitheater.


Daar is men getuige van een strijd tussen 'de good- en de badguys' die zijn weerga niet kent. De Scorriemorries zetten hun sterkste, slimste en snelste boeven in. Pepe, Mama Roni en Marco krijgen echter de hulp van vaders, moeders, opa’s en oma’s. Het mag niet baten. Met een klein verschil winnen de Scorriemorries en dat betekent dat Ristorante di San Creco de deuren zal sluiten.


wo3_kopie


Of toch niet? Plots klinkt de stem van Sipke-Gio. ‘Het is verboden om weddenschappen of onderlinge wedstrijden te beleggen waarbij de inzet is dat de een of de ander zijn restaurant moet sluiten.’ Hoera! Het is nog niet voorbij. Teleurgesteld en boos trekken de boeven zich terug in hun huis. Zou het dan toch nog goed komen?


wo4_kopie


Na het dagsluitingslied gaan de gasten weer naar huis en kruipen de kinderen hun tent in om morgen goed uitgerust te kunnen beginnen aan de sportdag.

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+