sluiten
› Nieuws › Nationaal Kamp op Koninginnedag in Wemeldinge
PromofilmBekijk de promofilm

Nationaal Kamp op Koninginnedag in Wemeldinge

Het is u vast niet ontgaan dat Koningin Beatrix en haar gevolg Wemeldinge en Middelburg hebben bezocht.
De kinderen en mentoren van De Hoeksteen uit Wemeldinge hadden speciaal voor deze gelegenheid een praalwagen gemaakt met als thema: Afrika, over oerwouden en bijgeluiden.
In de weken voorafgaand aan 30 april werd er druk getimmerd, gezaagd en geschilderd. En het resultaat mocht er zijn! Een prachtige miniatuurversie van het Hattemse decor reed rond in het Zeeuwse dorp, dat werkelijk fantastisch was versierd.

Vanonder haar paraplu keek Prinses Margriet glimlachend naar de praalwagen van de 'Kampkinderen'. Nationaal Kamp Hattem, dat was ze zeker nog niet vergeten.
Het duurde maar een paar seconden, maar de praalwagen was ook op de Nationale Televisie te bewonderen. De oplettende kijker heeft dat natuurlijk wel gezien.

Op 5 mei, bevrijdingsdag, reed de optocht met praalwagens nogmaals door Wemeldinge. Dit keer voor de mensen die de regen niet hadden getrotseerd op Koninginnedag, of voor al die andere mensen die het dorp op die dag niet in kwamen.
Enkele leden van de Kampstaf hadden het ritje naar Wemeldinge gemaakt. Dit moest natuurlijk worden vastgelegd. Hieronder ziet u enkele beelden van de praalwagen van De Hoeksteen. Complimenten!

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+