sluiten
› Nieuws › Vrijdag 20 juni 2014
PromofilmBekijk de promofilm

Vrijdag 20 juni 2014

Het is nauwelijks te geloven, maar ook de vijfde dag van het Nationaal Kamp zit er alweer op. Bijna driehonderd kinderen en mentoren zijn weer in de bus gestapt en uitgezwaaid. Weer terug naar huis. De een vertrekt met een tevreden glimlach, de ander met een traan. Wat zullen ze het Nationaal Kamp missen. Er waren kinderen die het begin van de week heel hard riepen dat kamperen echt niks aan is. Deze kinderen roepen nu het hardst dat ze nog wel een week hadden willen blijven.


Maar de laatste kampdag kwam natuurlijk niet zomaar tot zijn eind. Er was nog een belangrijk klusje voor de "Avonturiers" in Hattemson City. Sir Goldsoul, die zichzelf in veiligheid heeft gebracht in zijn onverwoestbare "Masjien", moest nog wel even zijn verdiende loon krijgen. Tijdens de laatste speurtocht door het bos werd de ontgrendelingscode van de Masjien gevonden en ook plofpoeder.


img20140620wa0012_512


John Delver en Sandy Glitter konden hiermee de Masjien forceren en een verwilderde Goldsoul werd overmeesterd. Een passende straf voor hem en Martin Mountie volgde. Via een ingenieus systeem en erg veel water werden ze gezeefd alsof ze goudklompjes waren.


img20140620wa0014_512


photo1_512


photo2_512


Nadat ze hun straf ondergaan hadden werden ze door Profi Soapy (Die op tijd zijn slechte daden doorhad en tot inkeer kwam) meegenomen en Hattemson City uitgezet. Nadat de "Rare Snuiter" als nieuwe Commisioner werd benoemd en John Delver als zijn hoofd Mountie kon Hattemson City weer verder als een gewoon stadje in Canada, zonder mysterie. De avonturiers konden allemaal weer naar huis.


Natuurlijk was er nog wel een ceremonieel gedeelte. De klok ging weer een uur vooruit en de vlaggen werden gestreken. Hoogtepunt was natuurlijk de uitreiking van het Wisselschild. Deze ging dit jaar naar groepje 24 uit Wemeldinge.


img20140620wa0045_512


Alle vrijwilligers zullen het bos vandaag nog volledig opruimen en traditioneel schoner achter laten dan dat het was toen we gekomen zijn. Het zal lijken alsof er nooit iemand is geweest in het bos van Hattemson City. Op naar een nieuw Kampjaar. Op naar het 58e Nationaal Kamp!

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+