sluiten
› Nieuws › Maandag 1 juni 2015
PromofilmBekijk de promofilm

Maandag 1 juni 2015

Na lang wachten mochten Lassie, Duncan en Zac eindelijk hun hulptroepen verwelkomen in het bos. Vanuit heel Schotland zijn de fiere strijders van alle clans naar het bos van Hattemmoor gekomen om te helpen het banier te heroveren op de gemene zusjes McEvil.


img20150601wa0010_640


Nadat alle clans hun kampement hadden opgeslagen in het bos barstte de strijd meteen los. Lassie toonde al haar nieuwe vrienden het half ingestortte kasteel. Haar vader, de oude Duncan McMuffin, bleek helemaal in de war en probeerde met wat spijkers de boel te repareren. Maar een kasteel repareer je niet zomaar. Dat wist ook Lenny, de Schot in de Roos te vertellen. Het banier is met verkeerde handen aangeraakt, waardoor het symbool van het kasteel eraf is gevallen. Het kasteel moet terug op het banier, dan komt alles goed! Lenny vertelt dat we on solid ground moeten bouwen. En dat iedereen into the woods moet gaan om te verkennen. Lassie en Zac besluiten maar naar hem te luisteren, al begrijpen ze niets van die maffe Lenny. Maar wie weet heeft hij meer kennis van zaken.


img20150601wa0029_640


De clans vertrekken het bos in. Daar vinden ze van alles, waaronder zakjes zand. Is dat de solid ground die Lenny bedoelde? Lassie snapt er niks meer van en geeft het op voor vanavond. Ook de clans willen snel hun tentjes opzoeken, maar dan klinkt daar ineens het enge muziekje van de McEvil Sisters. En ja hoor, daar zijn die twee weer!


img20150601wa0042_640


Ze grabbelen wat in de zakjes met zand die in het bos zijn gevonden. Plots valt het symbool van het kasteel uit een van de zakken! Snel willen ze het terug op het banier hangen, want zo hopen zij de baas te worden van Hattemmoor. Maar in plaats van dat het banier nu weer heel is, vallen een voor een de andere symbolen van de vlag. Oh nee, nu zijn we nog verder van huis! Hopelijk kunnen Lassie, Zac en de clans dit morgen samen oplossen.


Bent u benieuwd hoe het verder gaat? U kunt meekijken naar het kampspel via de livestream. Het is niet makkelijk om vanuit het jaar 1256 live bij u in de woonkamer te komen, maar we doen ons best. 


img20150601wa0022_640

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+