sluiten
› Nieuws › Donderdag 4 juni 2015
PromofilmBekijk de promofilm

Donderdag 4 juni 2015

Vroeg in de morgen werden onze dappere clanmembers uit hun bed getoeterd. Snel opstaan, trainingsbroek aan en een boterham naar binnen proppen. Tijd voor de sportdag! Eerst een flink stuk wandelen, om dan de hele dag keihard te bikkelen op sportveld. Met zonnebrand in de aanslag en genoeg water was het echt genieten in de zon.


img20150604wa0007_512


img20150604wa0010_512


De kinderen begonnen de dag met echte Schotse Highlandgames, waaronder de authentieke muzieknoten-estafette, hordenlopen en kogelstoten. In de middag waren de teamsporten aan de beurt. De scholen namen het tegen elkaar op tijdens voetbal, handbal of trefbal. Nadat alle finales waren gespeeld, mochten onze stoere Schotten eindelijk onder de douche. Frisgewassen en moet rode koontjes van de zon kwamen de tweehonderdvijftig moegestreden terug in het bos. Lekker koken en ontspannen bij de kampementjes. Daarna netjes opruimen voor de kampcontrole en snel weer door naar het amfitheater.


Daar ging het verhaal van Zac en Lassie verder. Lassie was na een dagje ziek zijn, gelukkig weer wat beter. Wat bleek? Dankzij alle harde inspanningen op het sportveld is de bal teruggekomen op het banier! Dat betekent dat er al vier van de vijf symbolen zijn teruggekeerd. Nog eentje! Twee kampkinderen hebben een spannend uitziend boek gevonden. Zac slaat het open. Het is een verhaal! Dat moet dan maar verteld worden. Zac gaat er lekker voor zitten. Het blijkt een hoorspel te zijn. Dus er komen vier vrijwilligers uit het publiek om de geluiden bij het verhaal te maken.


20150604_202426_512


Het verhaal vertelt over de jonge jaren van Lenny en hoe hij toen de vrede terugbracht in Hattemmoor. Het is een spannend, maar ook grappig verhaal. Wat een feest! Dankzij het verhaal keert ook het laatste symbool terug op de vlag. De McEvils zien het ook en vluchten snel het kasteel in. Ze halen de brug omhoog, zodat Zac & Lassie niet meer naarbinnen kunnen. Nou, besluiten Zac en Lassie, dat lossen we morgen wel op. Er heeft vast nog wel iemand een plekje over in zijn tent. Tot morgen!  

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+