sluiten
› Nieuws › Gefeliciteerd! De bakens zijn verzet, Op naar 2050!
PromofilmBekijk de promofilm

Gefeliciteerd! De bakens zijn verzet, Op naar 2050!

Hattem, april 2016

Met een historie van bijna 60(!) Nationaal Kampjaren bereidt de Kampstaf, met onder meer tien actief varende schippers aan boord, zich voor op de veranderende wereld. Niet wat betreft de Kampgedachte, die moet wat ons betreft nóg minstens 60 jaar meegaan.
De Stip die nu op de horizon staat is om, náást de Kampweek, nieuwe activiteiten te ontplooien waar nóg meer schoolkinderen aan mee zouden kunnen doen. Uitvalsbasis hierbij blijft Kampgebouw De Zandkreek en gebaseerd op onze huidige missie die onverminderd wordt gedragen door de vele vrijwilligers!

Om dat mogelijk te maken werd eerder een juridische aanpassing gepleegd. Stichting De Zandkreek werd de beheersstichting en Stichting Bosavontuur is nu de bundeling van enthousiaste vrijwilligers die de Kampweek de komende decennia blijft organiseren. Twee stichtingen, samen trekken ze de Kampkar.
De grondslag is dan weliswaar juridisch veranderd, u krijgt straks een brief / factuur met een andere naam en een ander logo, de missie, visie en ambitie van het traditionele bosavontuur zijn en blijven onveranderd.
De bordjes zijn verhangen, maar de Kampweek gaat onverminderd verder. Dit jaar begroeten we zelfs 21 nieuwe schipperskinderen!

Inmiddels trad ook het nieuwe bestuur aan. Voor Stichting Bosavontuur, die de Kampweek blijft
organiseren, is de voorzitter nu Renske Schut, de penningmeester Vincent van Hiele en secretaris is Marco de Jongh. Ondergetekende, Cor Spek, is voorzitter van de beheersstichting De Zandkreek, Wim van Zijl de secretaris / penningmeester en Anton Korporaal algemeen bestuurslid en sinds jaar en dag de beheerder van het Kampgebouw. Stuk voor stuk mensen die al decennia lang hun schouders zetten onder de organisatie van de week vol kinderavonturen. En die dat voorlopig ook blijven doen.

De bakens zijn verzet. Stichting Nationaal Kamp voor Schipperskinderen is niet meer. Wel zijn er nu Stichting De Zandkreek én Stichting Bosavontuur... Zij zijn de visualisatie van de verandering op weg naar 2050. De missie en de passie zijn onveranderd, de mogelijkheden werden verruimd.
Op deze manier ligt de toekomst van ons Kampwerk beter verankerd en kunnen nog heel veel kinderen meer een onvergetelijk avontuur beleven in de bossen van Hattem! Wij hopen u ook dan aan boord van dat Kampschip te mogen blijven begroeten!

Straks, rond de zestigste Kampweek in 2017, gaan we de geboorte van deze twee stichtingen uitgebreid vieren. Dat doen wij dan graag met u. Tegen die tijd mag u dan ook zeker een uitnodiging vol slingers en feestletters verwachten!

Vriendelijke groet,
Cor Spek
Voorzitter Stichting De Zandkreek
(Voorheen Stichting Nationaal Kamp voor Schipperskinderen)


stichting_logos

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+