sluiten
› Nieuws › Dinsdag 7 juni 2016
PromofilmBekijk de promofilm

Dinsdag 7 juni 2016

Een eerste nacht in een tent. Dat is altijd even spannend en wennen. De een sliep uiteraard uitstekend en de ander misschien een heel klein beetje minder. Hoe dan ook, voor iedereen kwam de zon vanochtend op en dat betekende het begin van de tweede Kampdag. 


img_5742_512De tweede Kampdag staat traditioneel bekend als een zware dag. Het is namelijk de dag dat de lussentocht op het programma staat. En die is doorgaans niet mis. Ook vandaag niet. In de warme zon moesten de nog altijd vrolijke groepjes kinderen twee lussen lopen. En dat was natuurlijk niet alles, want in die lussen waren weer enkele prachtige activiteiten opgebouwd.


De kinderen mochten van een heuse tokkelbaan de kleine Leemkule in tokkelen, een hoge klimmuur beklimmen, boogschieten en zelf echt vuur maken. De lange afstanden wandelen waren dan misschien wat minder leuk, maar de bijbehorende activiteiten deden deze kilometers snel vergeten. 


img_5744_512


Nadat alle groepjes enigszins vermoeid, maar nog altijd enthousiast het avondeten op hadden was het tijd voor de Kampvuurnummers. Alle aanwezige plaatsen hadden een geweldig stukje toneel voorbereid en eindelijk mochten deze getoond worden aan het grote publiek. De jury had het moeilijk, want bijna alle plaatsen lieten zich van hun allerbeste kant zien, maar uiteindelijk kon er maar eentje die winnaar zijn. Kamperveen mocht het podium op met de eerste prijs voor de Kampvuurnummers. Hulde!


img_5776_512


Natuurlijk was er ook nog een klein speltechnisch probleempje. Bin-Shniki en Suffi hadden 's ochtends de Fakir omgekocht en hints gekregen die zouden moeten leiden naar de Blinkende Bonk. 's Avonds hadden ze die inderdaad te pakken, maar hij bleek veel te klein. Reden voor Sadiq en Neefar om te juichen, want de slechterikken kunnen nu hun snode plannetjes niet uitvoeren. De Fakir heeft echter gezegd tegen diezelfde slechterikken dat ze de Blinkende Bonk min of meer moeten behandelen als een baby. Dan zou hij vanzelf volwassen worden. Hoe zou dit toch aflopen?

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+