sluiten
› Nieuws › Woensdag 8 juni 2016
PromofilmBekijk de promofilm

Woensdag 8 juni 2016

Vanochtend brak de derde Kampdag aan. Het is alweer woensdag. De tijd gaat als een vliegend tapijt voorbij, want we realiseren ons dat we alweer de helft van de week naderen. Als de toeter het signaal ontbijt halen toetert zien we nog steeds vrolijke gezichten. De sfeer zit er onmiskenbaar nog goed in bij iedereen.


De dag begint opnieuw met uitstekend weer. Niet te warm en zeker niet koud, maar boven alles: de eerste regendruppels zijn nog niet gevallen. We hopen natuurlijk dat dit tot vrijdag zo mag blijven. De voorspellingen zijn gelukkig in ons voordeel dus we hebben er alle vertrouwen in. 


De woensdag is als elk jaar weer een dag die bol staat van spanning, activiteit en natuurlijk gezelligheid. De ochtend begint met de toeterchaos. Een activiteit waarin kinderen rondom hun eigen Kampementjes allerlei spelletjes gingen uitvoeren. 's Middags werd het nog een stapje leuker, want toen maakten de kinderen hun tocht naar de Leemkule. Daar was het de beurt aan degene met een echte handelsgeest, want er werd een spannend Handelsspel gespeeld. 


img_5809_512


's Avonds konden de kinderen hun papa's en mama's, broers en zussen, opa's en oma's of vrienden en vriendinnen ontvangen rondom de Zandkreek. Want de marktkramen waren opgebouwd en dus kon er lekker met het bezoek over de markt gestruind worden. Een heuse buikdanseres met echte (!) slang voorzag de markt van een waar Oosters tintje. Toen de frisdrank, friet, broodjes hamburger en pannenkoeken achter de kiezen waren mocht natuurlijk iedereen nog even in het Amfitheater Kampliedjes meezingen. Daarna was het weer tijd om de papa's en mama's gedag te zeggen. En natuurlijk willen we nog lang niet naar huis.


img_5825_512 img_5827_512


Natuurlijk waren er ook nog echte problemen op te lossen. De ochtend begon met de vraag of de Blinkende Bonk van Bin-Shniki en Suffi echt volwassen was geworden. Dat was hij en dus konden ze eindelijk naar hun Rode Reus op de geheime plek. Gelukkig wisten Sadiq en Neefar met de kinderen deze Geheime Plek (uiteraard in De Leemkule) ook te vinden. Ze wisten de Rode Reus te saboteren en dus het plannetje te dwarsbomen. In het Amfitheater werd er 's avonds gestreden met als inzet de Blinkende Bonk. Neefar en Sadiq wonnen, maar aan het eind van de rit nam de vals fluitende Fakir opeens de Bonk mee. 


img_5843_512


Hoe gaat dit toch verder? Daar weten we morgen vast weer meer van.

© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+