sluiten
› Nieuws › 2016
PromofilmBekijk de promofilm

Klim in de pen!

Oproep!
Klim in de pen!


veerpen_300Het lijkt nog even weg maar als in juni 2017 de opening van het Nationaal Kamp plaatsvindt, dan zal dit de opening zijn voor de zestigste Kampweek. Een mijlpaal waar we allemaal heel trots op zijn.

Zestig jaar Kamp. Laat dat even goed op u inwerken. Dat betekent dus zestig jaar een geweldige belevenis in de natuur. Zestig jaar plezier. Zestig jaar gezelligheid. Zestig jaar lief en leed met elkaar delen en zestig jaar buffelen voor het eindresultaat. Zestig jaar een bos vol goedwillende kinderen. Zestig jaar dekzeiltjes ophangen en zestig jaar lussentochten lopen. En natuurlijk zestig jaar wc’s schrobben. Zestig jaar verbonden met elkaar. Een historie van zestig jaar lang. En dan rekenen we dat ene jaartje dat we door omstandigheden het Kamp geen doorgang konden laten vinden niet eens mee.


Zestig jaar Kamp is natuurlijk ook zestig jaar verhalen. Lange verhalen, korte verhalen, anekdotes of andere vertelsels. U heeft ze ongetwijfeld nog in uw hoofd zitten en het wordt hoog tijd om deze op papier te zetten en met de wereld te delen. Bent u naar Nationaal Kamp Hattem geweest als kind, Kampwacht, Kampstaflid, Mentor? Of misschien was u alleen maar een bezoeker? Sterker nog, al bent u een vader of moeder die haarfijn weet te herinneren hoe vol verhalen u kinderen terug kwamen van een geweldige Kampweek. Schrijf uw verhalen op en deel ze met ons. De bedoeling is dat we, in het kader van het naderende jubileum, deze verhalen in de loop naar de Kampweek publiceren op een speciale plek op onze website www.nationaalkamp.nl


Wij kijken met veel plezier uit naar uw verhalen die wij graag per mail ontvangen op 60jaar@nationaalkamp.nl. Inzendingen worden in principe altijd geplaatst.

Hattembaby Mylan

Vrijdag 7 oktober is Hattembaby Mylan geboren!
Zoon van Vincent van Hiele, activiteitencoördinator en penningmeester van de stichting Bosavontuur en Fimmy van Hiele-De Jong, onze amfitheaterleidster. De vonk sloeg drie jaar geleden over toen Vincent, tijdens het Italiaanse kamp, de kampcontrole kwam doen bij de groep van Lemmer waar Fimmy mentor was. 


img_8634_512


We wensen Vincent en Fimmy veel geluk en hopen dat ook Mylan een echte Hattembikkel wordt!

Handen uit de mouwen!

Beste wijde kring van betrokkenen,


We starten dit jubileumjaar met een handen-uit-de-mouwen weekend waarin een aantal grote klussen op de rol staat. Zo krijgt het Amfitheater een grote opknapbeurt, wordt de eerste hand gelegd aan het nieuwe decor en gaan we het bos in voor werkzaamheden.


Naast de fanatieke Kampstafleden zijn we op zoek naar jou! Ben je ooit op wat voor manier dan ook betrokken geweest bij ons Kamp en vind je het leuk om tijdens het handen-uit-mouwen weekend te klussen in Hattem en de echte sfeer van de Nationaal Kampweek weer op te snuiven, meld je dan aan!


Het werkweekend vindt plaats op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september aanstaande. Zaterdagavond maken we er een gezellige avond van met ouderwetse liedjes uit de Kampbundel rond het kampvuur.


Aanmelden doe je vóór 1 augustus aanstaande door te mailen naar meehelpen@nationaalkamp.nl


Vermeld aub je naam, telefoonnummer, specialiteit wat betreft klussen en of je eventueel over gereedschap beschikt dat je mee kunt nemen. Als je vragen hebt kan dit via het bovenstaande mailadres of door middel van een reactie op Facebook.


Tot in september. Tot in Hattem!


hudm_plaatje_512

Uitslag en nog meer beeldmateriaal

En, heeft u alle foto's al bekeken? 
De volledige uitslag van de sportdag, het Wisselschild en het Ornament staat nu ook online, deze is hier te bekijken.


Mocht u het gemist hebben, tijdens de Kampweek is het kampspel via een live stream uitgezonden. Deze opnames, en ook de "dagen in beeld" zijn ook terug te kijken via ons YouTube kanaal


Social media posts vind u op de nieuwe pagina Social Media.


Veel plezier met nog meer #NKH59!

Nagenieten met de fotos

Nagenieten. Ook dat hoort bij de Nationale Kampweek. Op onze website http://www.nationaalkamp.nl/fotos/2016/ staan nu al (wat zijn we snel!) honderden foto's van de afgelopen Kampweek.


Iedereen kan nu dus nog eens rustig de week herbeleven. En dan begint het normale leven weer. De kinderen gaan weer naar school en de Mentoren, Kampstafleden en Kampwachten gaan weer werken of studeren.


En oh ja, de voorbereidingen voor het 60e Kamp beginnen. Want Kampgekken, dat zijn we!


Veel plezier met het bekijken van de foto's!

Vrijdag 10 juni 2016

En dan is het alweer vrijdag en dat is inderdaad de allerlaatste Kampdag van het 59e Kamp. Kinderen komen 's ochtends hun tent uit wetende dat ze aan het eind van de dag weer thuis zullen zijn. De een vindt dit natuurlijk erg fijn, maar natuurlijk zijn er ook de echte die-hards die er nog weken aan vast hadden kunnen plakken.


img_5947_512


img_5946_512


Wel moet er natuurlijk nog het een en ander gebeuren. Een kleine activiteit in de ochtend. En dat is een belangrijke, want de strijd om het Wisselschild is nog hartstikke spannend. Er wordt dus hard gestreden voor de laatste te verdienen punten. In de activiteit is ook de manier te vinden om de ontsnapte Bin-Shniki en Suffi terug naar het paleis te lokken. Dit lukt en omdat ook de Sultan inmiddels terug is krijgen ze hun passende straf. En nog belangrijker: De orde is weer hersteld in Hattamabad. Alles is weer zoals het ooit was.


Daarna is het opruimen geblazen. De kinderen ruimen hun tenten op, halen de dekzijltjes naar beneden en brengen het knoophout netjes terug naar het Kampgebouw. Als alles opgeruimd is is het natuurlijk tijd voor het laatste officiele gedeelte. Natuurlijk worden er nog wat liedjes gezongen, mensen bedankt en de klok gaat een uur vooruit. Maar dan nadert natuurlijk het hoogtepunt. De climax van de week.


Want de belangrijkste prijzen moesten nog verdeeld worden. En dat zijn natuurlijk die van het Ornament en het felbegeerde Wisselschild. Tromgeroffel klinkt als de winnaar van het Ornament bekend gemaakt wordt. Dit jaar gaat deze naar het groepje genaamd Oosterse Kamelenkwijl (Groepje 17, Meander). Luid gejuich klinkt en trots nemen ze hun prijs in ontvangst. Het Wisselschild gaat dit jaar naar Lemmer. Groepje 27, genaamd The Crazy Tulbanden, bleek over de hele week gezien alle activiteiten het best uitgevoerd te hebben en komen in een illuster rijtje van 59 Kampwinnaars.


img_5985_512


img_5986_512


Dan zit het erop. Tientallen keren wordt het welbekende 'Oh, Nationaal Kamp' gezongen en daarna zwaaien we de volgeladen bussen met kinderen uit. De Kampstaf en Kampwachten zetten nog even hun beste beentje voor en zorgen dat het bos weer schoner is als dat het was voordat we allemaal gekomen zijn. Daarna proosten we op een prachtweek. Het 59e Kamp mag met recht geslaagd genoemd worden. Onze dank aan alle betrokkenen. Op naar het 60e Kamp!

Donderdag 9 juni 2016

Donderdag. U leest het goed. Het is alweer donderdag als we deze ochtend de toeter weer door de Hattemse bossen horen schallen. Weer een dag verder, maar nog steeds met ongewijzigd goed humeur. Zelfs na drie drukke dagen met slapen in een tent, zelf koken en vooral plezier maken. Dat zou normaal gesproken toch voldoende moeten zijn om minimaal met de tong op de schoenen naar de sportvelden te lopen. Voor de deelnemers van dit 59e Nationaal Kamp echter niet. 


De bekenden van het Nationaal Kamp weten het natuurlijk. Donderdag is het sportdag. Mocht je na drie dagen nog energie over hebben dan kun je deze volop kwijt op de sportvelden of in het zwembad. Verrassend kwiek zien we de groepjes kinderen vanochtend hun kampementen verlaten. Aangekomen beginnen ze met een heuse ochtendgymnastiek. Zo komen de spieren lekker los en hebben ze de warming-up vast in de pocket.


img_5874_512


Daarna beginnen de spelen. Er is natuurlijk weer voor elk wat wils. We zien onder anderen Flag Football, hockey, lijnbal en degene die wat minder hebben met een bal vermaken zich volop met een frisbee. Wederom spat er eventueel plezier als zweet af van de kinderen die allemaal duidelijk laten zien dat ze een aardige dosis sportiviteit in zich hebben. Ook de estafette is weer een daverend succes. Iedereen trekt zijn of haar snelste sprint en zij die niet meerennen moedigen hun plaatsgenoten luid en duidelijk aan. 


fullsizerender_512


img_5871_512


's Middags is het tijd voor de teamsporten. Alle deelnemende plaatsen hadden hun sterkste handbal, trefbal, voetbal en slagbalteams samengesteld. Uiteraard waren we allemaal weer getuigen van zeer spannende, maar evengoed sportieve toernooien met natuurlijk een heleboel winnaars en winnaressen. Dankzij die prijzenregen mochten heel veel kinderen 's avonds in het Amfitheater hun eigen medaille ophalen op het podium bij de dames van de jury. En natuurlijk zongen ze het winnaarslied uit volle borst mee.


In het Amfitheater werd er afgesloten met het Kampspel. Het werd spannend, want de Fakir Malle Baba had er alles aan gedaan om de Rode Reus te maken, maar dat lukte toen hij er een grote schop tegen gaf. Sadiq en Neefar kwamen op en konden eindelijk contact krijgen met Sultan Ali-Boe-Boe. Die beloofde direct terug te komen naar Hattamabad. Het kan toch bijna niet anders dan dat alles morgen weer goed komt, toch?


img_5922_512


 

Woensdag 8 juni 2016

Vanochtend brak de derde Kampdag aan. Het is alweer woensdag. De tijd gaat als een vliegend tapijt voorbij, want we realiseren ons dat we alweer de helft van de week naderen. Als de toeter het signaal ontbijt halen toetert zien we nog steeds vrolijke gezichten. De sfeer zit er onmiskenbaar nog goed in bij iedereen.


De dag begint opnieuw met uitstekend weer. Niet te warm en zeker niet koud, maar boven alles: de eerste regendruppels zijn nog niet gevallen. We hopen natuurlijk dat dit tot vrijdag zo mag blijven. De voorspellingen zijn gelukkig in ons voordeel dus we hebben er alle vertrouwen in. 


De woensdag is als elk jaar weer een dag die bol staat van spanning, activiteit en natuurlijk gezelligheid. De ochtend begint met de toeterchaos. Een activiteit waarin kinderen rondom hun eigen Kampementjes allerlei spelletjes gingen uitvoeren. 's Middags werd het nog een stapje leuker, want toen maakten de kinderen hun tocht naar de Leemkule. Daar was het de beurt aan degene met een echte handelsgeest, want er werd een spannend Handelsspel gespeeld. 


img_5809_512


's Avonds konden de kinderen hun papa's en mama's, broers en zussen, opa's en oma's of vrienden en vriendinnen ontvangen rondom de Zandkreek. Want de marktkramen waren opgebouwd en dus kon er lekker met het bezoek over de markt gestruind worden. Een heuse buikdanseres met echte (!) slang voorzag de markt van een waar Oosters tintje. Toen de frisdrank, friet, broodjes hamburger en pannenkoeken achter de kiezen waren mocht natuurlijk iedereen nog even in het Amfitheater Kampliedjes meezingen. Daarna was het weer tijd om de papa's en mama's gedag te zeggen. En natuurlijk willen we nog lang niet naar huis.


img_5825_512 img_5827_512


Natuurlijk waren er ook nog echte problemen op te lossen. De ochtend begon met de vraag of de Blinkende Bonk van Bin-Shniki en Suffi echt volwassen was geworden. Dat was hij en dus konden ze eindelijk naar hun Rode Reus op de geheime plek. Gelukkig wisten Sadiq en Neefar met de kinderen deze Geheime Plek (uiteraard in De Leemkule) ook te vinden. Ze wisten de Rode Reus te saboteren en dus het plannetje te dwarsbomen. In het Amfitheater werd er 's avonds gestreden met als inzet de Blinkende Bonk. Neefar en Sadiq wonnen, maar aan het eind van de rit nam de vals fluitende Fakir opeens de Bonk mee. 


img_5843_512


Hoe gaat dit toch verder? Daar weten we morgen vast weer meer van.

Dinsdag 7 juni 2016

Een eerste nacht in een tent. Dat is altijd even spannend en wennen. De een sliep uiteraard uitstekend en de ander misschien een heel klein beetje minder. Hoe dan ook, voor iedereen kwam de zon vanochtend op en dat betekende het begin van de tweede Kampdag. 


img_5742_512De tweede Kampdag staat traditioneel bekend als een zware dag. Het is namelijk de dag dat de lussentocht op het programma staat. En die is doorgaans niet mis. Ook vandaag niet. In de warme zon moesten de nog altijd vrolijke groepjes kinderen twee lussen lopen. En dat was natuurlijk niet alles, want in die lussen waren weer enkele prachtige activiteiten opgebouwd.


De kinderen mochten van een heuse tokkelbaan de kleine Leemkule in tokkelen, een hoge klimmuur beklimmen, boogschieten en zelf echt vuur maken. De lange afstanden wandelen waren dan misschien wat minder leuk, maar de bijbehorende activiteiten deden deze kilometers snel vergeten. 


img_5744_512


Nadat alle groepjes enigszins vermoeid, maar nog altijd enthousiast het avondeten op hadden was het tijd voor de Kampvuurnummers. Alle aanwezige plaatsen hadden een geweldig stukje toneel voorbereid en eindelijk mochten deze getoond worden aan het grote publiek. De jury had het moeilijk, want bijna alle plaatsen lieten zich van hun allerbeste kant zien, maar uiteindelijk kon er maar eentje die winnaar zijn. Kamperveen mocht het podium op met de eerste prijs voor de Kampvuurnummers. Hulde!


img_5776_512


Natuurlijk was er ook nog een klein speltechnisch probleempje. Bin-Shniki en Suffi hadden 's ochtends de Fakir omgekocht en hints gekregen die zouden moeten leiden naar de Blinkende Bonk. 's Avonds hadden ze die inderdaad te pakken, maar hij bleek veel te klein. Reden voor Sadiq en Neefar om te juichen, want de slechterikken kunnen nu hun snode plannetjes niet uitvoeren. De Fakir heeft echter gezegd tegen diezelfde slechterikken dat ze de Blinkende Bonk min of meer moeten behandelen als een baby. Dan zou hij vanzelf volwassen worden. Hoe zou dit toch aflopen?

Maandag 6 juni 2016

Na maandenlang liedjes oefenen, Kampkleding maken en toneelstukjes oefenen was het dan eindelijk zover. Vanochtend mochten een kleine driehonderd enthousiaste kinderen met hun al even enthousiaste mentoren de bus instappen met als bestemming: Hattem. Of de bus nu van Terneuzen, Terschelling of Kamperveen vertrok, alle busschauffeurs slaagden erin tegen de klok van elven het Bussenveld in het vizier te hebben. Bestemming bereikt. We kunnen beginnen!


img_5669_512


Nadat de kinderen en hun bagage uitgeladen waren kon het echte werk beginnen. Eerst even nog door de poort langs die malle Fakir. Hij hielp de kinderen naar binnen met een Hattamabattie, zodat ze in elk geval tot 10 juni in Hattamabad mogen blijven. Daar waren ze erg blij mee, want de wachters van Grootvizier Bin Shniki en haar hulpje Suffi zijn natuurlijk niet blij met de komst van zoveel hulp voor marktkoopvrouw Neefar en haar sloeberige strijdmakker Sadiq. 


Voordat de strijd verder gaat moet iedereen zich natuurlijk wel eerst even rustig kunnen settelen. In rap tempo werden er tenten opgezet, luchtbedden opgeblazen, keukens geknoopt en kampementen sfeervol ingericht. Nog even op de foto in Kampkleding en dan zijn we er klaar voor. Iedereen volgt het geluid van de Hattemband die volop Kampliedjes aan het spelen zijn. Luidkeels wordt er meegezongen door alle aanwezigen. Ook de speciaal uitgenodigde sponsoren laten zich van hun beste kant horen en zingen vrolijk mee.


img_5698_512Dan kan het echte werk beginnen. Sadiq is door Bin-Shniki gevangen in een kooi die een slot heeft met maar liefst 36 sleutels. Neefar wil hem er natuurlijk uithalen, maar hoe? Bin-Shniki en Suffi zijn blij met de vers aangekomen lading 'sloebers'. Want die kunnen voor haar werken, zodat ze meer macht krijgt en meer geld en daarmee kan ze De Blinkende Bonk kopen en haar geheimzinnige Project Rode Reus eindelijk tot voltooiing brengen. 


Maar wat Neefar ook probeert, ze krijgt de kooi niet open. Dan komt er plotseling een geest uit een fles en die geeft uiteindelijk een belangrijke hint: Zoek de sleutels in het bos. De geest was ook nog zo vriendelijk om de wens het 59e Nationaal Kamp officieel te open in vervulling te laten gaan. Uiteraard met groots tromgeroffel werden de vlaggen gehesen. 


Daarna volgde uiteraard de tocht door het bos. Goed geluimd werden de routes gelopen en verschillende activiteiten uitgevoerd. Er was een heuse sterrenhemel, er moesten vlaggen versierd worden en de kinderen gingen zelfs op de foto! En natuurlijk werden er sleutels gevonden. Alle kinderen draaien 1 voor 1 een sleutel in het slot, maar dan ontbreekt er eentje. Sadiq is nog steeds niet vrij. Maar gelukkig is daar de Fakir weer. Op een echt vliegend tapijt komt hij met knikkende knie"en de laatste sleutel brengen. Sadiq is toch vrij!


img_5716_512


Als de schemer langzaam invalt zit de eerste Kampdag er alweer op. Met prachtig weer en een bos vol met goedgehumeurde mensen kan het niet anders zijn dat deze eerste dag een voorbode is van weer een geweldige Kampweek. De 59e alweer. We gaan er weer wat moois van maken met z'n allen.

NKH59 gaat van start

Jawel, de kinderen zijn gearriveerd in Hattamabad. Samen met de zon, dus dat belooft veel goeds voor vandaag en de rest van de week. Je voelt de spanning bij de kinderen. Wat gaat er gebeuren deze week? En hoe zal het zijn om in een tentje te slapen? Op die vragen krijgen natuurlijk antwoord. Nu snel de tenten opzetten en de Kampement zo mooi mogelijk inrichten. Om 15.00 uur is de officiële opening!


13392024_1086915101381816_7030813628065315629_o_512

In Memoriam Andre Korporaal

In Memoriam


andre_im_foto_512


Het bericht dat onze kampvriend en Technisch Kampleider van het Nationaal Kamp, André Korporaal (49) er niet meer is, raakt ons ongekend diep. 


Wij weten niet wat hem ten diepste heeft bewogen om zo uit het leven te stappen. Wel weten wij dat 'Hattem' zijn stekkie was. Het werd zelfs zijn laatste... 

André was een man van weinig woorden. Tegelijkertijd was hij er een van vele daden. Ongelofelijk groot was zijn inzet voor 'zijn' Kamp. Vele jaren, vele uren gingen op aan wat hij graag en heel goed deed. Multifunctioneel, maximaal inzetbaar. Hij zal hier vreselijk gemist worden.

Waar jij nu ook moge zijn Dré, onze wens is dat God zich over jou zal ontfermen... Het onbegrip ten spijt, dat heb je wat ons betreft verdiend. 


Wij wensen vader Bram, maar ook zijn broers en zus, (schoon)familie en vrienden heel veel sterkte met dit onverwachte en dramatische verlies. 


Voor nu en alle dagen erna.


 Bestuur, vrijwilligers en wijde kring van betrokkenen van Stichting Bosavontuur en Stichting De Zandkreek.

Je loopt al weken van te voren

Nog minder dan een maand! Dan komen ruim 250 kinderen en hun begeleiders (Mentoren en Mentrixen) weer naar Hattem. De 59e Nationale Kampweek staat voor de deur.

Onze vrijwilligers hebben er zin in. Over twee weken gaat een groep van deze kampgekken naar Hattem om te beginnen met de opbouw van het Kampterrein. En er moet heel wat gebeuren. Zo wordt het decor afgemaakt, gaat men het Amfitheater overdekken, wordt al het materiaal klaargezet en ons Kampgebouw, De Zandkreek, krijgt een flinke poetsbeurt.

We zijn nog op zoek naar een aantal Kampwachten. Jongeren (vanaf 16 jaar) die ons in de voorbereidingsweek én de Kampweek willen ondersteunen. Kent u iemand die dit leuk vindt? Wij zorgen voor een goede slaapplaats, keurige sanitaire voorzieningen en heerlijk eten!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Mandemaker via 06 29 62 10  94

Gefeliciteerd! De bakens zijn verzet, Op naar 2050!

Hattem, april 2016

Met een historie van bijna 60(!) Nationaal Kampjaren bereidt de Kampstaf, met onder meer tien actief varende schippers aan boord, zich voor op de veranderende wereld. Niet wat betreft de Kampgedachte, die moet wat ons betreft nóg minstens 60 jaar meegaan.
De Stip die nu op de horizon staat is om, náást de Kampweek, nieuwe activiteiten te ontplooien waar nóg meer schoolkinderen aan mee zouden kunnen doen. Uitvalsbasis hierbij blijft Kampgebouw De Zandkreek en gebaseerd op onze huidige missie die onverminderd wordt gedragen door de vele vrijwilligers!

Om dat mogelijk te maken werd eerder een juridische aanpassing gepleegd. Stichting De Zandkreek werd de beheersstichting en Stichting Bosavontuur is nu de bundeling van enthousiaste vrijwilligers die de Kampweek de komende decennia blijft organiseren. Twee stichtingen, samen trekken ze de Kampkar.
De grondslag is dan weliswaar juridisch veranderd, u krijgt straks een brief / factuur met een andere naam en een ander logo, de missie, visie en ambitie van het traditionele bosavontuur zijn en blijven onveranderd.
De bordjes zijn verhangen, maar de Kampweek gaat onverminderd verder. Dit jaar begroeten we zelfs 21 nieuwe schipperskinderen!

Inmiddels trad ook het nieuwe bestuur aan. Voor Stichting Bosavontuur, die de Kampweek blijft
organiseren, is de voorzitter nu Renske Schut, de penningmeester Vincent van Hiele en secretaris is Marco de Jongh. Ondergetekende, Cor Spek, is voorzitter van de beheersstichting De Zandkreek, Wim van Zijl de secretaris / penningmeester en Anton Korporaal algemeen bestuurslid en sinds jaar en dag de beheerder van het Kampgebouw. Stuk voor stuk mensen die al decennia lang hun schouders zetten onder de organisatie van de week vol kinderavonturen. En die dat voorlopig ook blijven doen.

De bakens zijn verzet. Stichting Nationaal Kamp voor Schipperskinderen is niet meer. Wel zijn er nu Stichting De Zandkreek én Stichting Bosavontuur... Zij zijn de visualisatie van de verandering op weg naar 2050. De missie en de passie zijn onveranderd, de mogelijkheden werden verruimd.
Op deze manier ligt de toekomst van ons Kampwerk beter verankerd en kunnen nog heel veel kinderen meer een onvergetelijk avontuur beleven in de bossen van Hattem! Wij hopen u ook dan aan boord van dat Kampschip te mogen blijven begroeten!

Straks, rond de zestigste Kampweek in 2017, gaan we de geboorte van deze twee stichtingen uitgebreid vieren. Dat doen wij dan graag met u. Tegen die tijd mag u dan ook zeker een uitnodiging vol slingers en feestletters verwachten!

Vriendelijke groet,
Cor Spek
Voorzitter Stichting De Zandkreek
(Voorheen Stichting Nationaal Kamp voor Schipperskinderen)


stichting_logos

Filmtoernee van start

Nadat de Mentoren afgelopen vrijdag al konden genieten van de première van de Kampfilm van het 59e Nationaal Kamp Hattem is vandaag de aftrap gegeven voor de Filmtoernee langs scholen en internaten.
De komende weken zullen alle deelnemende kinderen de film te zien krijgen. Vandaag was het de beurt aan Schenkeldijk en Mookhoek. We hebben veel enthousiaste kinderen, juffen en meesters gezien die niet kunnen wachten tot het juni is!


img_2978_512

Mentorenweekend

Het Mentorenweekend

Sinds jaar en dag komen de Mentoren van de deelnemende scholen en internaten in maart naar De Zandkreek voor de officiële start van de voorbereidingen voor de Kampweek. Komend weekend is dan ook de première van de Kampfilm van alweer het 59e Nationaal Kamp Hattem. Ook de Liedbundel is weer gereed. Zullen er weer 'gouwe ouwe' in de Liedbundel staan? Want wie kent ze niet? 'Keesje de Jordaan', 'Door de bossen' en natuurlijk het bekende 'Oh Nationaal Kamp'.

We zijn weer op en top gemotiveerd en hebben er dan ook heel veel zin in. U toch ook?


12803201_1022340291172631_4726626911527099730_n_512

Lees berichten uit het archief : 2018 | 2017 | Ouder |
© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+