sluiten
› Recensies
PromofilmBekijk de promofilm

Recensies

Ieder jaar is het een feest. Kinderen spelen en leren in de bossen. Dat krijg je op school natuurlijk nooit voor elkaar. Daarnaast wil ik mijn waardering uitspreken voor de organisatie. Echt heel knap wat ze allemaal voor elkaar krijgen.
De kinderen genieten ieder jaar weer. Ze vonden het geweldig! Juist de stoere jongens, die eerst achteraan staan in het Amfitheater. Na twee dagen staan ze vooraan en uit volle borst mee te zingen. Ook was er nog een leerling uit groep 8 die baalde dag ze naar de middelbare school ging; want nu kon ze niet meer op kamp naar Hattem... 'Hoef ik groep 8 echt niet nog een jaar over te doen, juf?'
Het is een ervaring die de kinderen echt nooit gaan vergeten. Kinderen uit de stad komen die stad vaak niet uit. Dingen met elkaar en voor elkaar doen is ook niet altijd een gewoon iets in deze wijken. Zelfs na jaren hebben de kinderen het nog over dit kamp (reacties bij een reŁnie). Het slapen in een tent, je eigen eten koken, in een compleet andere omgeving zijn, dat is iets wat wij de kinderen anders niet kunnen bieden... Maar nu gelukkig wel.
Nationaal kamp Hattem is een werkweek om nooit meer te vergeten. Het is de vorm van een verhalend ontwerp waardoor de kinderen helemaal in de werkweek verdiept zitten. Als leerkracht heb je wat voorbereidingen te doen, maar door een mentorenweekend bij te wonen, weet je wat er van je verwacht wordt en kan je dit prima plannen. Zodra de voorbereidingen gereed zijn, heb je als leerkracht vooral de rol als begeleider en beleef je het kamp met de kinderen mee!
© Copyright 2019 Nationaal Kamp Hattem Design by

WvH

Google+