NKH60

**De tijd staat niet stil. Morgen gaat de 60ste Kampweek dan toch echt van start. De laatste dagen heeft u aardig in de stemming kunnen komen. Daar gaan we vandaag nog eventjes mee door. Over het eten hebben we het nog niet of nauwelijks gehad. Maar natuurlijk hebben we daar ook voldoende over te vertellen. Vrouwke Mijnster vertelt.

Samen met Tineke van Vugt (hoofd keuken) bedachten ik wat we aten tijdens de werkweekenden én de kampweek.

In de kampweek waren de maaltijden aangepast aan het thema.

We moesten het ook bestellen. Dat was wel een ding: hoeveel kinderen? Hoeveel mentoren? Hoeveel binnen? Dat is dan zoveel ons, stuk, kilo van dit en zoveel van dat.

Dat ging ook weleens fout dus: soms hadden we veel te veel van iets, soepgroente b.v. of veeeeeel te weinig voor elk persoon 1 visstick i.p.v. 3 p. p. En we waren maar met 550 mensen in het kamp. Dus een aantal mensen uitgestuurd op vissticks: in heel Hattem en Wezep heeft niemand anders vissticks gegeten die dag!

Of die keer dat er een bataljon militairen meegedaan hadden met een spel ’s avonds. Na afloop allemaal een biertje; wij midden in de nacht nog naar onze leverancier om bier. Want de staf en de mentoren hadden ook nog dorst.

Maar ja alles voor de goede zaak!

Vrouwke Mijnster begon haar Hattemcarriére in 1988. Zoals u kunt lezen kennen we haar met name van haar ongekende kwaliteiten in de keuken al heeft ze ook op bijvoorbeeld het toneel haar steentje bijgedragen. Enkele jaren geleden nam ze afscheid van de Zandkreek. Echter heeft ook zij het virus een generatie doorgegeven. Zoon Thijs is algemeen Kampleider, terwijl ook David, Martijn en Saskia jarenlang actief zijn geweest in Hattem