Granman Aboikoni

#NKH8

In 1964 komt Arnhem erbij. Er wordt voor het eerst een leidersweekend gehouden. lets ook geheel nieuws in dat dit jaar is ook het centraal gelegen w.c.-paleis, waar je met z'n tweeën naar een tentje met een chemisch toilet ging: één om er op te zitten en één om er voor te staan. De tonnenwagen was een gehuurde VW-bus, die de volle emmers naar de stortplaats bracht. De toenmalige kampwacht weet zich nog goed te herinneren, dat de bus een keer een noodstop moest maken...
Nieuw in dat kamp was de internaatstocht, Sédoc, een Surinaamse onderwijzer reisde mee en vertelde over prins, de oerwouden en over zijn korte negerkrulletjes. En er werd ook een film gedraaid over 'Operatie Sprinkhaan', de aanleg van vliegvelden in de bush. De waarnemend, gevolmachtigde minister van Suriname, de heer Ombre, opende het kamp en twaalf echte Surinamers speelden het gehele kamp mee: Granman Aboikoni, Thea, Ome Jan, zijn nog namen met een historie voor de oudgedienden.
Verder dropte de legerluchtwaarnemersschool weer op de heide en er was een compleet Surinaams orkest op de kampvuuravond. De markt was in de Spaanse Graven en de vuurdans in de Kleine Leemkuil. Alle 462 deelnemers zagen de Granman blootsvoets in het gloeiende vuur staan! Ook het lied van 'de Majoor' (Groen) wordt nog wel eens gezongen.