Het geheim van de Oude Goudzoeker

#NKH21

Sam de Goudzoeker (Sam de Haan) is door de sheriff (6eerd van de Werfhorst) gevangen gezet. Deze slechte sheriff wil de erfenis van Sam inpikken. De vrouw van Sam (Anna van de Werfhorst) roept de hulp in van de marshall (Bart Robbers), de gouverneur (Jan Groen) en van de cavalerie en haar hoofdman (Ed Koers). Er wordt met lucifers naar bommen gezocht; met een kanon worden de sheriff en z'n hun huis in de Leemkuil verdreven en door de kinderen (67 groepen) gevangen genomen. Het geheim blijkt een recept te zijn dat, door het Zuivelbureau uitgelegd, iets heel gezonds oplevert. Het zwemmen kan weer eens niet doorgaan in 1977, waarvoor judo, paallopen en volksdans in de plaats komt. Voor het eerst wordt het winnaarslied gezongen: 'Wij hebben een prijs gewonnen!'.

Nijmegen blijft dit jaar thuis en Lemmer gaat voor het eerst meedoen.

In het voorjaar van 1977 wordt met behulp van V.O.-internaat Dordrecht het oude amfitheater volledig gesloopt en daarna met gewolmaniseerd hout weer opgebouwd onder leiding van Gerard van Hiele.

Financieel wordt dit mogelijk gemaakt door een gift van het Nationaal Jeugdfonds (Jantje Beton) van 7000 gulden. In dat zelfde jaar gaat de 'Friesche Maatschappij' helpen, zodat de Zandkreek een nieuw dak en het kamp een goede geluids-installatie krijgt.
Verdere verbeteringen dankzij de 'Friesche' zijn de gaskachels in alle ruimten, nieuw plafond in de zaal, een friteuse en RVS aanrechten in de keuken, rekken in het magazijn en een omheining om het sportveld.