De zeven geheimen van Sando-Kre-Ko-Sama

#NKH29

In de heilige tempel Sando-Kre-ko-Sama, vlak bij het dorpje Hattemo, wordt het prinsje Johan-san (Bart Robbers) opgevoed door de hoofdtempelier Goochemo (Rudof Schierbeek). De broer van keizer Hiero-daro, Linko-san (Cor Spek), probeert op de troon te komen; maar dan moet de jonge prins wel verdwijnen. Tijdens een wandeling van de keizerin met de prins wordt het kind geroofd en te vondeling gelegd onder een brug. Het Nederlandse echtpaar Kamgaren vindt het kind en neemt het mee naar Holland. Ongeveer twintig jaar later krijgt mevrouw Kamgaren een geheimzinnige ziekte ; haar 'zoon' Johannes (= Johan-san) besluit om naar Japan te gaan om geneeskrachtige kruiden te halen. Johan-san ontmoet daar Goochemo. Aan het medallion dat Johan-san draagt, herkent Goochemo hem als de kroonprins! Keizer Hiero-daro is overleden en Johan-san zou hem dus als keizer op moeten volgen. Echter... Linko-san aast op de troon.

Met behulp van de 380 kinderen (verdeeld over 65 groepen) die in Hattemo aanwezig zijn weet Johan-san zijn boze oom Linko-san te verslaan. Het Wisselschild wordt dit jaar gewonnen door de groep 'lwate' uit Rotterdam (Sportlaan). Door het expertise en taxatiebureau Bosdijk-Poortugaal uit Rotterdam wordt een cheque van 5000 gulden aangeboden.
Weekblad Schuttevaer maakt melding van de officiële start van ‘De Vrienden van het Kamp’: een kring van donateurs die ieder kampjaar een gulden meer doneert.