De Grieken Parthoklos, beschermeling van Pallas Hatema

#NKH30

Parthoklos kan goed rijmen en dichten en Kelerikles is een echte vechtersbaas. Beiden willen graag met Lydia (een glansrol van schippersdochter Tineke van Vugt), de dochter van koning Solon, trouwen. Het Orakel geeft op geheimzinnige wijze het advies een wedstrijd te organiseren, waarin kandidaten kunnen meedoen om te dingen naar de hand van Lydia. Lydia is helemaal ontsteld van Kelerikles' spierbundels en heeft al gauw haar hart verpand aan de ruige barbaar. In de wedstrijd om het lied is het juist Parthoklos die de eer opeist.

De stand is 1 : 1. Solon stelt een schervengericht in en uiteindelijk komt toch Parthoklos als winnaar uit de bus. Er deden aan het kamp 430 kinderen mee, verdeeld over 70 groepen.

Het Wisselschild gaat naar de groep 'Poseidon' uit Zwolle.
Het kampgebouw wordt voorzien van nieuwe dakbedekking. Ed Koers, één van de mannen van het eerste uur, vertrekt en er wordt een driekoppige Kampleiding benoemd: naast algemeen kampleider Gerard van Hiele krijgt Jan Voerman de pet van Technisch Kampleider. Cor Spek trekt de creatieve kar.