De verdwenen tempel van Farao Toethaspel III

#NKH35

462 kinderen en 93 mentoren/mentrixen, verdeeld over 78 groepen zijn dit jaar vanuit Rosette op zoek gegaan naar de verdwenen tempel van Farao Toethaspel III. Het stadje Rosette is beroemd om zijn handelsgeest en zijn haven uit de tijd van Caesar.
Het is ook de woonstad van professor Jean-Paul Champion en diens trouwe metgezel Jacques Brouillard.
Onze professor is een belangrijk wetenschapper en ontdekker van het spijkerschrift.
Op zekere dag ontdekken de professor en zijn assistent een schilderijtje op de weekmarkt van Rosette. Ze ontdekken dat achter het schilderijtje een schatkaart verborgen zit.
Wat ze niet in de gaten hebben is, dat ze al geruime tijd worden achtervolgd door een geheel in het zwart geklede man.
Thuis nemen Champion en Brouillard via de tele-glyfer contact op met het B.I.S. (= het college van Bijzonder Intelligente Sofistici ) om te vragen of de schatkaart echt is.
Het B.I.S. deelt mee, dat de kaart echt is en dat het gaat om de verdwenen schat van farao Toethaspel III.
Dan wordt besloten om een expeditie naar Egypte te ondernemen en op zoek te gaan naar de verdwenen tempel.
Inmiddels heeft de man in het zwart ( een louche kunsthandelaar ) via het Ge-oorapparaat dat hij door de schoorsteen naar beneden heeft laten zakken, alles gehoord; hij kan nu zijn maatregelen nemen. Jacques gaat op zoek naar een gids. En waar komt hij terecht ? Juist.... bij de man in het zwart, die zich nu voordoet als verhuurder en verkoper van gidsen. En zo wordt de man in het zwart ( die zich heel snel in het wit heeft gestoken ) de gids van onze vrienden. Samen gaan ze op weg naar Egypte, waar eens de woonplaats was van farao Toethaspel III.
De man in het wit, die eigenlijk de man in het zwart is, probeerde de plannen van de professor te dwarsbomen. Met behulp van de van heinde en verre toegestroomde kinderen, zegevierde, ook dit kamp weer het goede over het kwade !

Het wisselschild werd gewonnen door de groep STOFFOLOS uit WEMELDINGE. Het ornament ging naar AMMENEMUS uit TERNEUZEN (Juliana)