Ai den Eenoger, Kaperkapitein

#NKH36

In de handelspost van de koning van Portugal controleert de gouverneur Senhor Juan de Kakofonie de aankopen van stroop nauwgezet en noteert alles op een inventarisstaat.
Op zekere dag overvallen kapitein Bloedworst en zijn mannen de handelspost en neemt de bezittingen van de Portugese koning Alfons de La Castanje in beslag. De dochter van de gouverneur, Senhorita Juanita, ziet kans koning Alfons te waarschuwen.
Het hof is in opperste beroering.
Na rijp beraad met enkele getrouwe Castagnettes geeft de koning Ai den Eenoger, de kaperkapitein, opdracht de handelspost te ontzetten, de gouverneur te bevrijden en de Portugese vlag weer te hijsen op de vuurtoren van Kaap Hattem Hoorn. Kapitein Bloedworst probeert ondertussen bij Senhorita Juanita haar keukengeheim ( = het recept van haar overheerlijke pannenkoeken ) te ontfutselen. Juanita weigert echter elke vorm van medewerking. Het gevolg van deze weigering is dat haar vader, de gouverneur de Kakofonie, door de kornuiten van Bloedworst, geblind¬doekt via de loopplank het water ingejaagd wordt.
In een plaatselijke taveerne ronselt Ai den Eenoger intussen mannen voor zijn Strooptocht naar Kaap Hattem Hoorn.
Na de belofte van veel en goed eten én een extra portie "bibbergeld" lukt het Ai een krappe bemanning samen te stellen.
Voor zijn opdracht moet hij echter méér manschappen hebben. Uiteindelijk komen 481 Piraten en Zeerovers met 95 mentoren/mentrixen, verdeeld over 83 groepen naar Kaap Hattem Hoorn om mee te strijden tegen de vervaarlijke Bloedworst.

Het wisselschild werd gewonnen door REVANCHE LADIES uit DORDRECHT. Het ornament ging dit jaar naar de ZEEMEERMINNEN uit DORDRECHT.