Cotton, the backbone of Sand Creek Silver

#NKH41

Frog Legs, Mushroom en Gumbo, de trawanten van de louche Naugthy Noodles, zijn gelukkig zo dom, dat ze de bussen vol kinderen (met trommels) niet herkennen als hulptroepen van Generaal Kalla Bassee. Deze uit de Amerikaanse Burgeroorlog terugkerende, bepaald verdienstelijke militair komt thuis. Sand Creek Estate ligt er verpauperd bij. Ook de katoenplantages, ooit de ruggengraat van de plaatselijke economie, liggen er verwaarloosd bij. De Generaal ontdekt dat zijn plantage Sand Creek Estate verkocht is....

De Wazige Weduwe uit de kampfilm heeft de Estate op de veiling voor $ 550.000. Ze geeft aandelen uit (‘Het staat in de krant!’) die te koop zijn. De Generaal glimlacht: ‘Aandelen bij Slim Smart Stock Store.....Slim Smart is die professor met wie ik heb geschaakt in de trein. Dan zit het wel goed!’ Naugthy Noodles zint op actie. Hij wil kostte wat het kost the Estate in zijn bezit krijgen. De kinderen laten er geen gras over groeien. Ze oogsten op de verwaarloosde velden het verwilderde katoen. Dit schaarse goedje zal vast een hoop geld opbrengen!

Het drietal trawanten van Naugthy Noodles infiltreert onder de groepen. Ze doen zich voor als echte vrienden. Maar de ‘dating-machine’ ontmaskert het stel: té veel vocht in de bilnaad! Naugthy Noodles laat midden in de nacht alle kinderen uit hun tent halen. Ze krijgen een dwanggeschrift in de handen geduwd: Inpakken en wegwezen! De geschrokken massa verzamelt zich in het amfitheater, waar de hele katoenvoorraad blijkt te zijn geroofd. Niet iedereen is blij met deze nachtelijke actie!!
De Generaal gaat nu strategisch aan het werk. De kinderen moeten tussen de Cotton Barn en Big Pit een Telegraphlijn aanleggen, een gevangenis knopen en met hun trommels optrekken naar Big Pit. (Grote Leemcûle). Een enorm kanon schiet de voorgevel uit The Bank. Tijdens het eindduel tussen de Generaal en Naugthy Noodles ontploft de broek van de laatste.