Droop de Druïde

#NKH48

Droop de Druïde (Ad Mijnster) maakt met zijn kristal een zogeheten duplicator. Als dan de Romeinen zijn Keltische dorp binnenvallen, is dat een vruchtbare bodem voor een spannend kampverhaal. Burgemeester Piet Zoon speelt mee in het openingsspel. ’s Avonds ontdekken de 47 groepen (303 kinderen) wat de Kelten in hun wouden bewaren: Het diepste stilzwijgen! Vanaf platforms in de bomen worden de ‘Romeinse Duivels’ met water verjaagd. De groepen bestrijden elkaar op treksleden en bij de Romeinse wagenrennen winnen natuurlijk de Kelten. Nieuwegein als school doet niet mee maar door een enthousiaste groep van ouders wordt deze plaats echter wel vertegenwoordigd.

De Juunix (Wemeldinge) winnen het Wisselschild, het Ornament gaat naar Nieuwegein. Cor Spek treedt af als algemeen kampleider (niet als stichtingsvoorzitter), zijn functie wordt overgenomen door Chris de Vries.

Het jaar eindigt triest met het overlijden van een aantal ‘kampmensen’ in hart en ziel:
- Op 9 oktober Gerie Kamphuis op 71 jarige leeftijd: één van de eerste medewerkers die zich gedurende vele, vele jaren voor het Nationaal Kamp inzette met niet aflatend enthousiasme.
- Op 4 november Bert van Rijn op 66 jarige leeftijd. Jarenlang was hij amfitheaterleider en maker van een veelheid aan kranten, puzzels, spreidingsopdrachten en andere geschriften. Bovenal een goede vriend!
- Op 20 december is dat Anna van der Werfhorst op 89 jarige leeftijd. Anna was vele jaren (1961-1982), naast Beerd, een trouwe medewerkster: toneel, keuken, gastvrouw, kleding... Zij kon alles! Al vele jaren uit het Kamp, maar bij de oudgedienden onvergetelijk.

Titelsong

Beluister hier de speciaal geschreven Titelsong

2005 Daar komen de Romeinen