Robbie Hoedt Truffels & Flierefluiters.

#NKH50

Op een goede, of beter, kwade dag in het jaar 1207 moet Koning Richard Leeuwenmoed voor langere tijd het land uit vanwege de Derde Kruistocht. Tijdens een afscheidsplechtigheid overhandigt Leeuwenmoed de 'Powerstrip' of wel 'De Sjerp van de Macht' aan zijn glibberige broer. Dit betekent dat Jan Zondertand als tijdelijke vervanger van Koning Leeuwenmoed alle taken van zijn broer moet overnemen.

Leeuwenmoed is er niet gerust op en voor zijn vertrek drukt hij zijn half-broer nadrukkelijk op het hart om goed voor het volk te zorgen. Tevens dringt hij er op aan om vooral goed op Hop Marianneke te passen, zijn pleegdochter. Met gekruiste vingers belooft Jan Zondertand zijn uiterste best te doen: Vanssselfsssssprekend broer! Ik beloof het.....NOT!

Jan Zondertand zwaait de Koning en zijn gevolg uit en zodra deze uit het zicht zijn verdwenen begint een zwarte periode voor Santcrockham en omgeving: Samen met zijn handlanger, de Sherrif van Santcrockham, voert hij een waar schrikbewind...

De belasting wordt drastisch worden verhoogd en waardevolle spullen van onschuldige burgers in de omtrek worden te pas en te onpas afgenomen.

Als Robbie, Kleine Hannes en de 'Flierefluiters' horen van de gruweldaden van Jan Zondertand en de Sherrif begint hun bloed te koken.

Alle transporten met gestolen goederen, sieraden en spullen worden door RH & FF overvallen. De spullen worden weer netjes teruggegeven.

De soldaten van de Prins melden zich na een overval in hun Jansen & Tilanus bij de Prins. Deze is ziedend en verklaart Robbie en de Flierefluiters vogelvrij.

Om Robbie en zijn vrienden in een hinderlaag te lokken wordt Santcrockham hermetisch van de buitenwereld afgesloten. De bewoners zullen honger krijgen en zich uiteindelijk tegen Robbie en de Flierefluiters keren, zo redeneert Jan Zondertand.

Robbie weet toch de stadsmuren binnen te dringen. Via een ingenieus systeem met zakken aan touwen zullen hij en de Flierefluiters truffels binnen de stadsmuren smokkelen. Zo gezegd zo gedaan.

Jan Zondertand wordt ongeduldig. De hinderlaag duurt nu al weken en het lijkt wel of het de bewoners niet deert. Ze blaken van gezondheid! Geen grammetje eraf. Jan Zondertand 'doet er nog een tandje bij' en neemt geen halve maatregelen: Hij zet Hop Marianneke in het gevang! Ze kan alleen worden bevrijdt in ruil voor Robbie!

Dit is zelfs voor Robbie en zijn Flierefluiters te veel. Ze besluiten geen risico te nemen en het leven van Hop Marianneke niet in de waagschaal te stellen. Robbie laat zich gevangen nemen en Hop Marianneke is vrij. Nu zit Robbie vast en wordt streng bewaakt! Hulp is nu gewenst van Flierefluiters uit andere 'shires' (districten) in Engeland.

Pater Trappist zal de andere shires (districten) om hulp gaan vragen en Kleine Hannes en de andere Flierefluiters zullen de truffels binnen de stadsmuren blijven smokkelen. Hoewel dat ook steeds moeilijker wordt omdat er steeds meer soldaten van de Sherrif ingezet worden.

In juni is er nog een hele klus te klaren:

a.. Wordt Robbie bevrijdt?
b.. Kunnen we Koning Richard op tijd waarschuwen?
c.. Ontlopen Prins Jan Zondertand en De Sherrif hun gerechte straft?
d.. Wie krijgt de 'Powerstrip' om de hals: Koning Richard of toch Prins jan Zondertand?

Vragen, vragen en nog eens vragen die om een antwoord schreeuwen in het 50ste Nationaal Kamp Hattem!

Alweer een jubileumjaar: een halve eeuw Nationaal Kamp!
Tijdens de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Utrechtse Jaarbeurs blijkt er een hoop interesse te bestaan bij nieuwe scholen. Het Kamp stond daar met een stand onder het motto: ‘Nationaal Kamp Hattem, een unieke schoolwerkweek!’
Buiten de twee scholen die zich vóór de NOT al hadden aangemeld: de Margrietschool en de Van Brienenoordschool uit Rotterdam, gaat ook de Ds. Vosserschool uit Terschelling als nieuwkomer mee. Ook De Merlijnschool uit Nieuw-Vennep sluit zich voor het eerst aan.
Het kamp wordt dit jaar geopend door HKH Prinses Margriet. Zij deed dit precies 25 Kampen geleden - in 1981- ook. Een dubbel jubileum dus!

Titelsong

Beluister hier de speciaal geschreven Titelsong

2007 - Robbie Hoedt

Eindstand

Winnaar Wisselschild (foto)

Wemeldinge
groep 43 Eriksforest

Winnaar Ornament

Nieuwegein
groep 29 De Eerlijke Rovers

Volledige eindstand

EindstandGroepsnummerGroepsnaamPuntenSchool
143Eriksforest343Wemeldinge
217de Truffelsmokkelaars333Terneuzen B
218de Antitandjes333Terneuzen B
219de Zeeuwse Flierefluiters333Terneuzen B
324the Lemster Challengers330Lemmer
449Skylger Speedies328Terschelling
451Black Knights328Hoogvliet
453De Illegale Truffelbende328Hoogvliet
455Forrest knights328Zwolle
457The Gang of Robbie Hoedt328Zwolle
459Perfect Hoodys328Zwolle
461The Big Phat Hoodys328Zwolle
512De Hotte HattemFlierefluiters327Terneuzen A
64The Black Shadows321Rotterdam De Margriet
727The Archers320Dordrecht
830De Heksenketel317Capelle
831De Robbies317Capelle
927De Eerlijke Rovers310Nieuwegein
1034Nottingham Bandits308Rotterdam Sportlaan

Uitslag sportdag

Onderdeel1e plaats2e plaats3e plaats
VoetbalZwolle 1LemmerBrienenoord
SlagbalRotterdam SportlaanLemmerZwolle 1
HandbalHoogvliet 1Hoogvliet 2Brienenoord
TrefbalZwolle 1Terneuzen 1Zwolle 1
Estafette meisjesZwolle 1 / Terneuzen A1WemeldingeCapelle 2
Estafette jongensRotterdam SportlaanCapelle 1Zwolle 1
Atletiek'Sylsforest' groep 44, Wemeldinge'De Zeeuwe-flierefluiters' groep 19, Terneuzen B'Cakesforest' groep 42 Wemeldinge