La Destino di San Creco

#NKH56

Wat ging er aan het Kampverhaal vooraf:

HATEMO, SICILIË -1926 -

Pepe Roni, de Italiaanse kok en eigenaar van Risorante Di SanCreco, vliegt rond in de keuken, bakt bodems in de steenoven en topt zijn befaamde pizza’s. Hij heeft het helemaal naar zijn zin. Hij fluit, zingt, gooit flamboyant met de ingrediënten. Koken is zijn lust en zijn leven.

Neef Marco Roni komt de bestellingen ophalen om ze naar de klanten te brengen. Onhandig genoeg gooit hij potje kruiden om. Pepe stuift op. “Idiote! Dat is het geheime ingrediënt voor de Pizza Speciale van morgen! Ssst!” Hij stuurt Marco de keuken weer uit.

Dan heeft hij zelf ook een belangrijke mededeling! Morgen krijgen alle klanten de primeur om zijn Pizza Speciale te proeven, de pizza waarmee hij een gooi naar een heuse ster van het Italiaans Culinair Agentschap gaat doen! Kom morgen allemaal!

De dag loopt op zijn eind. De gasten zijn weg en Pepe en Marco zijgen moe bij di Mama neer. Het is een goede dag geweest, maar Marco heeft heel de dag aan Bella moeten denken. Die wil helaas niets van hem weten. Mama Roni neemt hem op schoot in de schommelstoel en spoort hem aan langs te gaan en te vertellen wat hij voor haar voelt. Morgen gaat hij dat doen!

pepe

De volgende ochtend. Don Scorrimorri, hoofd van de Scorrimorri familie, heeft voor zijn dochter een nieuwe jurk gekocht. Maar ze is er niet zo tevreden mee, hij is te lichtroze. En ze heeft ook al niet de ketting gehad die erbij hoort. Verschrikkelijk. Ze gooit en smijt met alles binnen handbereik en gilt het hele dorp bij elkaar. Ze krijgt ook nooit wat ze wil. De Don weet niet meer wat hij met zijn oogappel aan moet.

Buiten voor de deur hangt de Scorrimorri-bende rond. Marco schuifelt verlegen dichterbij met zijn dikke bos rozen en het flesje vino. Onmiddellijk springt Capo Emilio op, de kapitein van de troep. Wat moet dat hier? Opzouten! Bella? Pfe! Die is veel te goed voor jou. Kom maar hier met die rozen. En nou wegwezen. Marco taait af. Dan komt Don Scorrimorri gefrustreerd en wanhopig naar buiten. Hij dept zijn voorhoofd met een zakdoekje. Zijn kleine Bella, wat een temperament. Precies haar moeder.

Dan komt de Capo op hem af. De Capo brengt verslag uit. Die sullige ober van de buren was hier. Smoes smoes, Pizza Speciale, smoes smoes, niet goed, eigen restaurant, ster, grote geldprijs, succes! Saboteren. Aan het werk Emilio!

De Don gaat weg en Bella komt naar buiten. De boeven springen op, beginnen te fluiten, te roepen en te flirten met Bella. Capo Emilio sist. “Silencio!” en het wordt onmiddellijk stil. Dan schuifelt hij richting Bella: “Mia Bella, ik heb een prachtig bosje bloemen voor jou.” Hij overhandigt de rozen aan Bella. Zwijmel zwijmel, slijm, slijm. Bella speelt hard to get. Gekrenkt blijft de Capo achter en kijkt de weglopende Bella na. Dan komt er een even slecht als geniaal plan in hem naar boven.

Op slinkse wijze weten de Scorrimorri’s de speciale ingrediënten van Pepe te krijgen en zo heeft niet Pepe, maar de Scorrimorri’s de primeur van de Pizza Speciale. Wat moeten ze nu doen? In Ristorante di SanCreco komen geen mensen meer, terwijl het bij de buren propvol zit. En dat is niet op een eerlijke manier gegaan.

Pepe, Marco en di Mama roepen alle pizzabakkers uit de omgeving op om te komen helpen…

 

Titelsong

Beluister hier de speciaal geschreven Titelsong

2013 - Aan Tafel

Kampkranten

Tijdens de Kampweek worden dagelijks Kampkranten uitgebracht.

Eindstand

Winnaar Wisselschild (foto)

De Oude Vaart B, Terneuzen
groepje 33 "La Pizza Maffiosi"

Winnaar Ornament

De Hoeksteen, Wemeldinge
groepje 2 "De Pizza Maffia"

Volledige eindstand

EindstandGroepsnummerGroepsnaamPuntenSchool
133La Pizza Maffiosi313De Oude Vaart B, Terneuzen
216Di San Creco Crew300Merlijn, Nieuw Vennep
310Italiaanse Gangsters299de Dam, Lemmer
42De Pizza Maffia298de Hoeksteen, Wemeldinge
519I Sette Di Vreetwijk295Pr. Hendrik Internaat, Nieuwegein
627Saltore La Pizza292de Oude Vaart A, Terneuzen
714Pizzamaffia286Vosserschool, Terschelling
838Pizza Power Girls278Joh. vd Wendeschool, Kampereiland
935Combattenti Dari259 Prinses Margrietschool, Rotterdam

Uitslag sportdag

Onderdeel1e plaats2e plaats3e plaats
TrefbalNieuw VennepKampereiland 1Nieuw Vennep 1
SlagbalLemmerTerneuzen BWemeldinge
VoetbalTerneuzen A1TerschellingRotterdam
Estafette JongensTerneuzen B1LemmerNieuw Vennep
Estafette Meisjes Terneuzen A2LemmerTerneuzen A1
Estafette Mentoren KampwachtenRotterdam/Nieuw VennepKampereiland

Uitslag Kampvuuravond

EindstandPlaats / School
1Terneuzen B
2Nieuwegein
3Lemmer