Sores in het Circus. Zankrekev en de bende van de Zwarte Voet.

#NKH62

Rusland – Anno 1908 - Circus Zankrekev was een paar jaar geleden nog het meest succesvolle circus van het land. Uit hele land kwamen de mensen naar Hattumstadt om te genieten van een fantastische voorstelling. Circusdirecteur Zankrekev was zo trots als 100 Russische pauwen. 

Maar nu zit de circusdirecteur met zijn handen in het haar. Zijn circustent is zwaar verouderd, artiesten zijn met pensioen gegaan en de dieren naar hun laatste rustplaats. Gelukkig krijgt de circusdirecteur hulp uit onverwachte hoek. Mevrouw A.B.N Amrovitsj van de Russische Staatsjbank biedt hem een bedrag aan van maar liefst 100.000 roebel. Genoeg om een splinternieuwe tent te kopen en om een aantal nieuwe artiesten aan te nemen. Circus Zankrekev zal weer mooie tijden gaan beleven!

Zankrekev neemt het bedrag graag aan, de hoge rente die erbij komt neemt hij voor lief. Ans Klokskaja, de vrouwelijke goochelaar van het circusgezelschap, is het niet eens met de beslissing van de circusdirecteur. Ze vertrouwt mevrouw Amrovitsj voor geen meter. 

De volgende dag koopt Zankrekev een extra grote tent, waar extra veel bezoekers in passen. Veel betalend publiek! In een grote tent hoort ook een grote show. Dus houdt hij audities voor alle soorten artiesten. Er komen tientallen artiesten op de audities af. Degenslikkers, jongleurs, vuurvreters, clowns, leeuwentemmers, acrobaten, eenwielrijders, koorddansers, amazones, goochelaars... Het talent vliegt je om de oren! Zankrekev neemt ze allemaal aan. Nu heeft hij een programma. 

De grote opening. De circusdirecteur staat bij de ingang en begroet de menigte die uit Hattumstadt op het circus afkomen. Ans Klokskaja heeft het er maar druk mee bij de kassa. Dat gaat goed.

Maar tijdens de show gebeuren er rare dingen. De tijgers vallen in slaap. De clowns hebben zoveel jeuk onder hun oksels dat ze zélf niet meer kunnen stoppen met lachen. Het koord van de koorddanser is geen koord, maar een elastiek. Hij wordt zo de tent uit gekatapulteerd. Zelfs Ans’ goocheltruc mislukt jammerlijk, maar nu is het wel heel bont. Een onophoudelijke stroom zeepsop spuit uit haar hoge hoed over alle bezoekers heen! Het publiek verlaat boos de tent. Ze voelen zich opgelicht!

Zankrekev is zwaar aangeslagen. Ans gaat op onderzoek uit. Want dit is te toevallig, dit kan niet allemaal tegelijk misgaan. Wie heeft dit op zijn geweten? Ze roept de hulp in van haar bevriende circusartiesten uit heel het land. Kom naar Hattumstadt!


Oh ja... Wat is dat toch met die zwarte voeten? Welke bende zit hier nu achter?

Terminologie

Tijdens de Kampweek krijgen jullie te maken met woorden die jullie in het dagelijks leven misschien niet zo vaak tegen zullen komen. Wij leggen ze voor jullie uit.

Algemeen Kampleider / Kampleiding. Floris is Algemeen Kampleider en hij houdt het overzicht over de hele Kampweek. Vincent en Corné zijn lid van de Kampleiding. Die hebben dus de leiding in deze week.

Kampstaf, de mensen die de Kampweek organiseren. Van het organiseren van activiteiten tot het bouwen van het decor. Op de Stoep zie je een bord met alle namen en foto’s.

Kampwachten, jongens en meisjes vanaf een jaar of 16 die twee weken lang hun handen uit de mouwen steken en zorgen voor schone toiletten, klaarzetten van materiaal en nog vééél meer klussen.

De Groepsleid(st)er, is één van de groepsleden die optreedt als vertegenwoordig(st)er van de gehele groep. Wordt door de anderen gekozen of door de meester of juf aangewezen.

Groepsnaam, is de naam van de groep, die door de groep zelf is gekozen. Neem geen moeilijke of lange naam. Het is leuk als de naam van de groep te maken heeft met het kampthema.

Kampement, is het stukje bos van elke groep, waar de tenten, de tafels en banken staan.

Plaats, daar waar alle Kampementen van je school of internaat bij elkaar staan.

Amfitheater, is een overdekt theater met een podium, waar alle groepen steeds samenkomen.

Amfitheaterleidster, Fimmy is de mevrouw die de presentatie doet in het Amfitheater, zij zingt de Kampliedjes met jullie en geeft jullie uitleg over de Kampweek.

Het Kampgebouw, is het houten gebouw "De Zandkreek" midden in het kamp waar o.a. het eten wordt uitgedeeld en waar de toiletten zijn.

De Stoep, de stoep achter het Kampgebouw. Daar hangt het scorebord en wordt het eten uitgedeeld.

Kamptoeter, daarmee worden signalen gegeven voor de groepen, o.a. verzamelen, eten halen, einde spel enz.

Eten halen, doen we bij het kampgebouw op de STOEP (achter het kampgebouw). Je krijgt de ingrediënten voor het eten, dat je zelf klaar moet maken. Neem een kratje of een emmer mee, dat is erg gemakkelijk voor het dragen van de ingrediënten. Vergeet niet je kaart mee te nemen!

Jury, Gea en Gerdie, dat zijn twee uitzonderlijk slimme dames, die uitrekenen hoeveel punten je ergens voor krijgt.

Kampcontrole, die wordt elke dag gedaan door enkele zeer ervaren kampeerders. Elke dag komt de Kampcontroleur (m/v) naar je Kampement om alles na te kijken, zoals lichamelijke hygiëne (zijn je handen gewassen?), de tenten (netjes opgeruimd en geen bagage tegen zijkant?), de keuken (netjes afgewassen en de theedoeken aan de waslijn?).

Kampdata

Het overzicht van alle Kampdata

NKH62

7- 8- 9 september 2018 Stafweekend
5- 6- 7 oktober 2018 Stafweekend
2- 3- 4 november 2018 Filmweekend *
11-12-13 januari 2019 Stafweekend
15-16-17 maart 2019 Mentorenweekend *
12-13-14 april 2019 Stafweekend
10 juni t/m 15 juni 2019 Voorbereidingsweek
17 juni t/m 21 juni 2019 Kampweek
* Mentoren van de scholen uitgenodigd.

Titelsong

Beluister hier de speciaal geschreven Titelsong

2019 Sores in het circus