FIESTA DE LA FIESTA!

#NKH65

We reizen naar Mexico tijdens de jubileumeditie van Nationaal Kamp Hattem. Voor de 65e keer organiseren we deze unieke Schoolwerkweek. De wereld van kinderavonturen is nog altijd populair! Aan de andere kant van de oceaan, heel ver van Nederland, ligt het land van sombrero’s, gitaren en grote feesten. Diep in de Mexicaanse jungle, in de schaduw van het Zuidelijke Sierra Madre-gebergte, ligt het kleurrijke dorpje Sando Arroyo. Een kleine plek, maar groots in reputatie. In Sando Arroyo staat namelijk de grootste feestartikelenfabriek van Mexico, Fiesta Nariz – voor al uw maskers, vlaggetjes, feestneuzen, toeters, bellen en allerhande feestartikelen. 

Señor Dinero is de baas van de feestfabriek in Sando Arroyo. Hij produceert met uitvindster Chihuahua, naast die bijzondere feestartikelen, het meest fantastische en lekkerste snoep van heel Mexico, maar zorgt daarbij ook voor milieuvervuiling. Dat wil Jefe Paolo voorkomen, maar hij wordt direct uit zijn functie ontheven en heeft geen poot meer om op te staan. Samen met de excentrieke kunstenares Maria Kalo roepen ze alle bevriende Mexicanen op om naar Mexico te komen!
Er zullen ongeveer 250 kinderen meedoen aan het 65e Nationaal Kamp Hattem. We verwelkomen twee nieuwe scholen: ICK De Bundel uit Apeldoorn en ICK De Gaerde uit Zoetermeer. Voor het eerst gaat er ook een groep kinderen van het Julia Internaat uit Zwijndrecht mee.

Titelsong

Beluister hier de speciaal geschreven Titelsong

2024 - Fiesta de la Fiesta

Kampkranten

Tijdens de Kampweek worden dagelijks Kampkranten uitgebracht.

Eindstand

Winnaar Wisselschild (foto)

Meander, Meander
Groepje 14 "De sportieve taco's"

Winnaar Ornament

't Geuzennest, Biervliet
Groepje 11 "De Mexicaanse geusjes"

Volledige eindstand

EindstandGroepsnummerGroepsnaamPuntenSchool
114De sportieve taco's284Meander,Meander
23De nacho minions277Vossersschool, Terschelling
323De ploffende pinata's276De Oude Vaart, Terneuzen
35De super taco's276Vossersschool, Terschelling

Uitslag sportdag

Onderdeel1e plaats2e plaats3e plaats
SlagbalZoetermeerTerneuzenHattemkids
VoetbalVlaardingenTerneuzen 2Terneuzen 1
TrefbalApeldoornTerneuzen