2

Social Media

Een overzicht van de laatst geplaatste berichten op Social Media.

De afgelopen maand zijn onze vrijwilligers het hele land doorgetrokken voor de Filmtournee! Alle deelnemende scholen en internaten zijn persoonlijk bezocht en geïnformeerd over de Kampweek, maar ook is de nieuwe Kampfilm vertoond. Want wat is er nou eigenlijk allemaal aan de hand in dat Mexicaanse bos? Volgende week komt deel 2 online!

Geplaatst op Maandag 01 april 2024 om 11:16

Daar is die dan! Jullie nieuwe favoriete lied! Het themalied van NKH65! Let op, luisteren op eigen risico! Na het luisteren zul je dit nummer tot de slotceremonie in je hoofd hebben... Check ook onze youtube voor de karaoke versie!

Geplaatst op Zaterdag 30 maart 2024 om 16:39

Opening 65e Nationaal Kamp Hattem door Benjamin Kat! Het 65e Nationaal Kamp Hattem wordt op maandag 3 juni aanstaande rond 15.00 uur geopend door Benjamin Kat. Het is de organisatie dus weer gelukt om een bekende van de deelnemende kinderen te strikken voor de opening van de Kampweek. Benjamin Kat is presentator en redacteur bij het NOS Jeugdjournaal. Hij is vaak te zien in het ochtend- en avond Jeugdjournaal op televisie en presenteert de online serie Uitgezocht. De afleveringen van deze serie leveren soms wel meer dan 1 miljoen views op. Op 3 juni kruipt Benjamin Kat in de rol van onderzoeksjournalist van het BOS Jeugdjournaal in het toneelspel van het 65e Nationaal Kamp Hattem: FIESTA DE LA FIESTA! De Kampweek (georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Bosavontuur Hattem) wordt georganiseerd van 3 tot en met 7 juni aanstaande in de bossen van Hattem. Ruim 250 kinderen (groep 7 en 8) uit het hele land zullen een week lang deelnemen aan allerlei activiteiten, waarbij spelen en leren in de natuur, samenwerking, plezier en avontuur verzekerd is! Voorafgaand aan de week voor de kinderen, op zaterdag 1 juni, wordt een reünie georganiseerd voor mensen die in het verleden, op wat voor manier dan ook, betrokken zijn geweest bij Nationaal Kamp Hattem. Wij hebben zin onze 65e Schoolwerkweek met als thema Mexico! Meer informatie kunt u vinden op onze website www.nationaalkamp.nl of op onze socials. Wanneer u vragen of meer informatie nodig heeft kunt u contact opnemen met kampleiding@nationaalkamp.nl of bellen naar +31654958282. credits: NOS/Stefan Heijdendael.

Geplaatst op Vrijdag 29 maart 2024 om 18:12

Mentorenweekend! Terwijl ons Kampgebouw De Zandkreek weer terug wordt gebracht in de oorspronkelijke staat verwelkomen we bijna 50 (!) enthousiaste Mentoren tijdens het jaarlijkse Mentorenweekend. De aftrap voor de voorbereidingen richting het 65e Nationaal Kamp Hattem in juni. Er wordt gezongen en gekookt. Gegeten en gepuzzeld. En natuurlijk genoot iedereen van de première van de nieuwe Kampfilm. Ondertussen staat het eerste deel van het Decor ook klaar. Op naar juni!

Geplaatst op Zaterdag 09 maart 2024 om 14:03

Het 65e Nationaal Kamp Hattem Hoe dat begon? In 1957 ging de zesde klas van de Prinses Margrietschool voor schipperskinderen uit Zwolle voor het eerst kamperen op het kampeercentrum "de Leemkule". Er waren vier groepen van acht kinderen: de Sperwers, de Spechten, de Vossen en de Wolven. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want kamperen was toen nog niet zo gewoon als in tegenwoordig. Elke groep had een grote slaaptent met houten vloer en strozakken erin. Er stond ook een grote tent als dagverblijf en daarin werd gekookt en gezamenlijk gegeten. Op vrijdag kwamen de andere kinderen van de school en zij werden de hele dag in het kampspel opgenomen. Dat spel ging over het opperhoofd Orang Nasaka. De kampprijs was f 10,- per kind en het was vijf dagen warm! De kampstaf bestond toen uit de meesters Kroon en Slump, mevrouw G. Kroon, Truus Kroon en Rink Tromp. Omroep Gelderland interviewde oprichter Joop Kroon in 2019. Dit interview is hier te lezen: https://gld.nl/nieuws/2411757/kinderen-zijn-watjes-geworden

Geplaatst op Dinsdag 27 februari 2024 om 08:49

Beste wijde kring van betrokkenen, Dit jaar wordt het 65e Nationaal Kamp Hattem georganiseerd. En dat… gaan we vieren met elkaar. Ben je oud-Kampstaf/ Kampwacht, oud-deelnemer, de burgemeester van Hattem, sponsor of op een andere manier betrokken geweest dan ben je van harte welkom om bij ons op visite te komen. Op zaterdag 1 juni 2024 van 14.30 tot 18.15 uur organiseren we een reünie rond Kampgebouw ‘De Zandkreek’. Tijdens de reünie geven we een inkijkje in het kamp nu, maar is er vooral tijd om terug te kijken met elkaar. Voor meer informatie kunt u mailen naar: 65jaar@nationaalkamp.nl Opgeven kan via dit formulier: https://forms.gle/j8qoWMtxX6uZXM1t6 We horen dan graag met hoeveel personen u komt en waar u Nationaal Kamp Hattem van kent. Ook mooie herinneringen horen we graag. U kunt zich tot en met 20 april aanmelden. Wij zouden het erg leuk vinden om zo veel mogelijk mensen te ontmoeten, dus deel vooral dit bericht met elkaar. Groeten Reünie-organisatie en Kampstaf Nationaal Kamp Hattem

Geplaatst op Maandag 12 februari 2024 om 20:10

65! We gaan over een paar maanden beginnen aan het 65e Nationaal Kamp Hattem. Een mijlpaal! In 1957 startte Joop Kroon dit fantastische initiatief en jaren later zijn we er nog steeds. Hoeveel kinderen mochten genieten in ons bos is bijna niet meer bij te houden. Maar ieder jaar maakten we er een waar (leerzaam) feest van. Misschien was jij er wel eens bij? We zijn benieuwd!

Geplaatst op Dinsdag 23 januari 2024 om 18:38

Het Filmweekend! Wachten, acteren, improviseren, leren en klaar... Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar het maken van een Kampfilm levert soms bloed, zweet en tranen op. Maar alle opnames staan 'op band'. Nu gaan de experts de beelden monteren en zorgen voor een mooie Kampfilm voor het 65e Nationaal Kamp Hattem. We willen iedereen bedanken voor de inzet!

Geplaatst op Zaterdag 13 januari 2024 om 17:08

*Jorrel Hattem… euh… Hato* ! Het was het jaar 2017. Tijdens de sportdag van het 60e Nationaal Kamp Hattem werd wel duidelijk dat een jongetje van de Prinses Margrietschool uit Rotterdam erg getalenteerd was. Hij wist zijn voetbalteam echter niet naar de overwinning te schieten. Dinsdagavond had Nationaal Kamp Hattem een heuse primeur. Voor het eerst in de historie speelde een oud deelnemer van onze Kampweek in het Nederlands Elftal! Jorrel Hato debuteerde in de wedstrijd tegen Gibraltar en dat maakt ons (en natuurlijk zijn oude meesters en juffen) toch wel een beetje trots. Jorrel komt nog regelmatig langs op de zijn oude school in zijn woonplaats Rotterdam en wellicht zal de voetballer van Ajax in de toekomst de bossen van Hattem bezoeken. Voor heel even noemen wij hem dan ook: Jorrel Hattem!

Geplaatst op Woensdag 22 november 2023 om 17:44

Throwback #NKH64 de foto's We zijn al 5 maanden verder, maar terugkijken op leuke momenten is altijd goed. Via de link kunt u een selectie foto's zien van het 64e Nationaal Kamp Hattem. Weet u nog? Wat was een mooi feest!

Geplaatst op Vrijdag 17 november 2023 om 13:49

Het geheim van Hylotrupes bajulus Naast het organiseren van weer een mooie Kampweek zijn onze vrijwilligers bezig met het onderhoud van het Kampgebouw en ons Kampterrein. In oktober ontdekten we per toeval een nieuwe, maar ongenodigde gast in de Zandkreek: Hylotrupes bajulus, beter bekend als de huisboktor. Er moest snel gehandeld worden. Zo werd een deel van Kampgebouw de Zandkreek 'afgepeld' en Hylotrupes was niet alleen. De complete familie Bajulus was in de Zandkreek getrokken! Een geluk bij een ongeluk: de beestjes zitten in de buitenste laag van het gebouw. Dit betekent overigens wel dat deze buitenste laag van het gebouw afgehaald zal moeten worden. Van de rabatdelen tot aan het tegelwerk. Daarna moet het gebouw weer hersteld worden. Naast het bestrijden van Hylotrupes bajulus werd nog veel meer gedaan! Zo werden bijna alle deuren geschilderd en werd een gesneuveld hek achter het Amfitheater vervangen. Al met al zijn het weer flinke klussen die we natuurlijk niet (allemaal) kunnen gebruiken richting het 65e Nationaal Kamp Hattem. Hulde aan de vrijwilligers en extra hulptroepen die hun kostbare vrije tijd willen opofferen voor het herstel!

Geplaatst op Dinsdag 14 november 2023 om 17:14

EXTRA KLUSWEEKEND! In het weekend van 10, 11 en 12 november is er een EXTRA klusweekend in de Zandkreek! We hopen dan flink wat werk te kunnen verzetten in en om ons mooie gebouw Wederom kunnen we alle helpende handjes goed gebruiken dus wees welkom! AANMELDEN kan door een mailtje te sturen naar msunicum1@gmail.com

Geplaatst op Maandag 30 oktober 2023 om 20:51

Het is donker in het bos... Dat lijkt een vreemde uitspraak. Tijdens de Kampweek hangen wij zogeheten prikverlichting op in het bos. Prikverlichting, ook wel priksnoer, lichtsnoer of lichtslinger genoemd, kun je gebruiken als feestelijke verlichting of als tuinverlichting voor buiten. Wij gebruiken dit voor de veiligheid in ons bos. Kinderen, Mentoren en mensen van onze organisatie kunnen zo op een veilige manier door het bos lopen als het donker is. Onze prikverlichting is na jarenlange trouwe dienst toe aan vervanging. Daarom zijn wij op zoek naar sponsoren die ons willen helpen om de nieuwe prikverlichting aan te schaffen. De verlichting kost €80,- per 50 meter. Heeft u interesse? Klik dan op onderstaande link en vul het formulier zo volledig mogelijk in. Wij zijn u zeer dankbaar! https://forms.gle/cFNMcbvamcjasdYY9

Geplaatst op Maandag 16 oktober 2023 om 18:35

Stichting De Zandkreek zoekt voor een aantal uren in de maand support voor schoonmaak van De Zandkreek Ons kampeergebouw De Zandkreek ligt aan de Koeweg in de bossen van Hattem. Het is daarom praktisch als je in Hattem (of directe omgeving) woont. Het aantal uren per maand / momenten kan in overleg bepaald worden, je gaat deel uitmaken van een klein en gemotiveerd team. Er is een vergoeding beschikbaar. De Zandkreek is de uitvalsbasis voor avontuurlijke werkweken voor scholen uit heel Nederland. In de tussenliggende perioden wordt het gebouw verhuurd aan verenigingen, clubs en stichtingen. Laat ons dan weten wie je bent, of je ervaring hebt op dit gebied en hoeveel uur je beschikbaar bent. Reageer naar Wim van Zijl per e-mail: fam.vanzijl@hccnet.nl. www.Zandkreek.nl www.NationaalKamp.nl

Geplaatst op Vrijdag 06 oktober 2023 om 15:43

Stichting De Zandkreek zoekt voor een aantal uren in de maand support voor schoonmaak van De Zandkreek Ons kampeergebouw De Zandkreek ligt aan de Koeweg in de bossen van Hattem. Het is daarom praktisch als je in Hattem (of directe omgeving) woont. Het aantal uren per maand / momenten kan in overleg bepaald worden, je gaat deel uitmaken van een klein en gemotiveerd team. Er is een vergoeding beschikbaar. De Zandkreek is de uitvalsbasis voor avontuurlijke werkweken voor scholen uit heel Nederland. In de tussenliggende perioden wordt het gebouw verhuurd aan verenigingen, clubs en stichtingen. Laat ons dan weten wie je bent, of je ervaring hebt op dit gebied en hoeveel uur je beschikbaar bent. Reageer naar Wim van Zijl per e-mail: fam.vanzijl@hccnet.nl. www.Zandkreek.nl www.NationaalKamp.nl

Geplaatst op Zondag 10 september 2023 om 09:50

Het is zo heet.... Maar met een leeg amfitheater en veel goede zin (en wat waterijsjes) zijn de vrijwilligers dit weekend weer naar het bos gekomen. En niet zonder reden natuurlijk, want de voorbereidingen van het 65e Nationaal Kamp zijn officieel begonnen!

Geplaatst op Zaterdag 09 september 2023 om 17:38

Lid van Rabobank 'Lek en Merwede'? Of ken je iemand die dat is? STEM OP NATIONAAL KAMP. Voor elke stem krijgen wij een donatie, dus altijd de moeite! Alvast bedankt!

Geplaatst op Maandag 04 september 2023 om 19:44

Geplaatst op Maandag 10 juli 2023 om 10:53

De Kampwachten van het 64e Nationaal Kamp Hattem. Hard werken, plezier maken en af en toe een discussie voeren. Het hoort allemaal bij het leven als Kampwacht. Sommige Kampwachten hebben ook nog examen gedaan en zijn geslaagd. We willen ze van harte feliciteren!

Geplaatst op Vrijdag 16 juni 2023 om 15:25

Opgeruimd staat netjes! Het blijft een bijzondere club, de Kampgekken van Stichting Bosavontuur Hattem die het Nationaal Kamp Hattem organiseren. Ze zijn een jaar bezig met de voorbereidingen, twee weken nemen ze vrij. Één week zorgen ze voor een enorm mooi, bijzonder en nieuw avontuur voor de kinderen. En daarna ruimen ze alles binnen vier uur (!) op. Alles... het decor, al het materiaal, alles! Om vanaf volgende week weer toe te leven naar een nieuwe Kampweek. Is dat raar? #nationaalkamp #nkh64 #schoolkamp #hattem #opruimen

Geplaatst op Vrijdag 09 juni 2023 om 18:30

De Winnaar van het Wisselschild: Terschelling gaat de zee over met deze fantastische prijs. Gefeliciteerd!! We hebben de Kampweek goed afgesloten. Met enthousiaste kinderen, super vrijwilligers en leuke en behulpzame Mentoren. Natuurlijk bedanken we ook onze sponsors. Conclusie... het was top. Geweldig. Te gek. Een feest. Nee, één groot feest! Tot volgend jaar!

Geplaatst op Vrijdag 09 juni 2023 om 11:30

De Winnaar van het Wisselschild: Terschelling gaat de zee over met deze fantastische prijs. Gefeliciteerd!! We hebben de Kampweek goed afgesloten. Met enthousiaste kinderen, super vrijwilligers en leuke en behulpzame Mentoren. Natuurlijk bedanken we ook onze sponsors. Conclusie... het was top. Geweldig. Te gek. Een feest. Nee, één groot feest! Tot volgend jaar! #nationaalkamp #nkh64 #schoolkamp #hattem #winnaar

Geplaatst op Vrijdag 09 juni 2023 om 11:29

Dag 4... een pittige dag, maar natuurlijk ook weer een mooie dag. De kinderen liepen de zogenoemde Lussentocht, maar daarnaast stond deze dag bol van leuke activiteiten! Klimmen, schieten, klauteren, rennen, vliegen! En wat ging het weer goed. In de avond was daar eindelijk de oplossing in het mysterie rond de 5 ringen van de Hand van Toetanchamar. Die werden teruggevonden, plus een extra ring! En Hiero en Glief? Die kregen hun verdiende loon. Dup-Stehp werd het nieuwe Dorpshoofd en er werd afscheid genomen van de populaire vlogger Karel Blitsflits. #nationaalkamp #nkh64 #schoolkamp #hattem

Geplaatst op Vrijdag 09 juni 2023 om 07:41

Sportdag en Marktdag! Zweten, veel drinken, lekker bewegen en sportiviteit. Dat waren gisteren de ingrediënten voor een succesvolle Sportdag in Hattem. Was was het leuk om dat ene jongetje te zien juichen, omdat hij toch één wedstrijd won. Of dat meisje dat de tegenstander feliciteerde tijdens de wedstrijd! In de avond ontvingen we vaders, moeders, opa's, oma's, neefjes, nichtjes, de bakker en de slager op de Markt. Na de Markt gingen we met zijn allen het Amfitheater in om te genieten van de strijd tussen Dup-Stehp en Hiero. Dup-Stehp won! En een klein beetje per ongeluk mochten 2 bezoekers van de Markt ook nog even strijden op de balk. Hulde aan Mario en Arjan, die kletsnat in de auto naar huis gingen... En u thuis? U kunt, als alles meezit vanaf ongeveer 19.00 uur weer meegenieten van al het leuks in Hattem via onze LIVESTREAM!

Geplaatst op Donderdag 08 juni 2023 om 11:22

Een heerlijke dag was dag 2! Met goed weer, vrolijke kinderen en erg leuke activiteiten! Het 64e Nationaal Kamp Hattem is één groot avontuur... En die ringen van de Hand van Toetanchamar? Dat komt wel goed. Karel en Dup-Stehp hebben 2 ringen gevonden. Maar die vervelende Hiero en Glief hebben er ook eentje gevonden. Of ook 2? Mysterie mysterie! Oh ja... voor de mensen die ons live volgen. We hadden een technische storing. Dat lossen we voor morgen weer op!

Geplaatst op Woensdag 07 juni 2023 om 00:02

En... de kop is eraf! Amfitheaterleidster Fimmy heeft iedereen welkom geheten en verteld hoe het in het Kamp gaat. Ook hebben we veel liedjes gezongen. Na de Titelsong zagen we Dup-Stehp en Karel die hulp kregen van een mummie en Klazien (maar herkenden we nu ook Klaas van Kruistum? Via een drone die Klaas met de allesbediener bestuurde werd de eerste ring gevonden. Terwijl Karel en Dup-Stehp genoten van een klein feestje zagen we dat Hiero en Glief met hulp van de mummie ook een ring vonden. Als dat maar goed gaat..... Vanavond weten we meer en we houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Geplaatst op Maandag 05 juni 2023 om 18:19

Tijd voor de openingsceremonie!

Geplaatst op Maandag 05 juni 2023 om 14:36

Nog een nachtje.......en dan barst de drukte in het bos los. Vanavond is de traditionele maaltijd met 'bierkip' waarbij de leiding van de voorbereidingsweek overgedragen wordt van de hoofden Kampwacht (Patrick en Linda) naar de Algemeen kampleiders (Floris en Thijs). De Kampstaf, Kwampwachten en enkele bezoekers genieten nog even van de relatieve rust om er morgen weer helemaal klaar voor te zijn. Nog één nachtje en dan weten we hoe het verder gaat met Karel, Dup-stehp en die gekke Hiero en Glief. Zorg dat je uitgerust ben, slaap lekker en tot morgen. #schoolkamp #nationaalkamp #nkh64 #nogeennachtje

Geplaatst op Zondag 04 juni 2023 om 21:13

Aan tafel……. Tijdens de Kampweek wordt er door de kinderen gekookt in het eigen kampement. Elke dag een gezonde en gevarieerde maaltijd bereid op een klein kooktoestel. Ook de Kampstaf en Kampwachten moeten natuurlijk een vullende maaltijd krijgen. In de Schuur op het terrein worden al die boodschappen komende dagen gebracht en verdeeld over alle groepen door de aanwezig Kampstaf. Natuurlijk onder het genot van een gezellig muziekje. #schoolkamp #nationaalkamp #NKH64 #aantafel

Geplaatst op Vrijdag 02 juni 2023 om 21:19

Het aantal vrijwilligers in het bos groeit en er wordt veel werk verricht. Iedereen zet zich in om er een mooi kamp van te maken. Afgelopen dinsdag was één van onze algemeen Kampleiders Floris de Jonge te horen op GO-RTV om te vertellen over wat ons kamp nou zo mooi en bijzonder maakt. Benieuwd wat hij te vertellen had? Je kan Floris zijn verhaal hier terug luisteren: https://www.go-rtv.nl/national-kamp-hattem-kennismaken-en-spelen-in-de-natuur

Geplaatst op Vrijdag 02 juni 2023 om 09:05